У 2018 році 547 жителів області підписали контракт із ЗСУ

У 2018 році 547 жителів області підписали контракт із ЗСУ

З початку 2018 року 547 жителів Житомирської області підписали контракт із Збройними Силами України.

Про це повідомили сьогодні, 7 серпня, у секторі мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату ОДА.

Тільки у 2017 році на Житомирщині підписали контракт із ЗСУ 1208 військових, у 2018 році – 547.

Служба за контрактом гарантує військовим заробітну плату від 7 тис. грн, соціальне забезпечення та пільги.

Відео дня

Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

  • вік до 45 років;
  • стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками;
  • відсутність судимостей;
  • фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.


Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:

  • Отримання житла за рахунок держави.
  • Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.
  • Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
  • Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїжджає з ним на нове місце військової служби, при переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт, у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців, або у зв’язку з передислокацією військової частини.
  • Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).
  • Безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я .
  • Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).
  • Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).
  • Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

За детальною інформацією звертайтесь до військового комісаріату за місцем прописки.

Нагадаємо, за ініціативи Президента Україні Петра Порошенка в Україні почали формувати потужну контрактну армію.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up