Сухомлин хоче перейменувати стадіон «Спартак»?

Сухомлин хоче перейменувати стадіон «Спартак»?

В п'ятницю, 10 травня 2019 року, відбулося засідання міськвиконкому, на якому Житомирській міський голова Сергій Сухомлин зробив дуже неочікувану заяву.

Він повідомив про те, що роботи з реконструкції стадіону «Спартак» на завершальній стадії та оновлений стадіон стане справжнім сучасним спортивним комплексом з декількома спортивними майданчиками з штучним покриттям, біговими доріжками, професійним освітленням, трибунами, а також відновленим приміщенням для міської спортивної школи.

Також на офіційному сайті міськради повідомляється, що, за словами міського голови Сергія Сухомлина, стадіон реконструювали таким чином, щоб на його базі можна було проводити тренування, а також професійні змагання. Окрім того, стадіон має стати простором для залучення мешканців міста до спорту та здорового способу життя. Доступ на стадіон буде безперешкодним для відвідувачів з «карткою житомирянина», ID-паспортом та іншими документами, що посвідчують особу. Завершити реконструкцію стадіону планують вже найближчим часом. Наразі підрядники працюють над новою вхідною групою спорткомплексу. Отже, постало питання із визначення назви стадіону.

«Зараз готується розпорядження по робочій групі по визначенню назви стадіону. Згідно зі Статутом громади, який ухвалили депутати на минулій сесії, у нас є повноваження для проведення опитування громадян, громадських обговорень, - зазначає міський голова. -  Ми хочемо зробити опитування: через засоби масової інформації подати декілька назв, які ми пропонуємо, і люди будуть щось своє пропонувати. А потім вже нам треба приймати рішення виконкому по затвердженню назви».

Відео дня

На тому ж сайті міськради є посилання на сторінку в соціальної мережі Фейсбук, де проводиться опитування щодо нової назви стадіону.

Не зовсім зрозуміло, навіщо змінювати назву стадіону, але, судячи з деяких висловлювань чиновників, їх дратує, що назва «Спартак» може асоціюватися з радянським минулим, хоча про це взагалі ніхто не пам'ятає. Епідемія перейменувань просто досягла свого апогею. Серед назв, яки могли б бути розміщені на фасаді стадіону, були зовсім екзотичні: «Полісся-арена» та «Житомир-арена». З часом дізнаємось, якої думки житомиряни стосовно нової назви.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (15)
  • Светланка Сметанка

    Очередное отмывание денег!
  • Надіія Троусковетска

    пусть парк сначала переименует
  • Андрей Кононец

    Он наверное подумал о как звучит стадион Сухомлин.
  • Inna Zh

    Зачем  было вообще начинать этот опрос? По-моему до этого никто не возмущался названием, пока мер не спросил, а как вы считаете. И тут некоторые подумали - а почему бы и нет?
    Мало нам дискуссий и напряжения в обществе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up