Ще недавно там плескалася риба, а тепер можна ходити по дну річки

Ще недавно там плескалася риба, а тепер можна ходити по дну річки

Знову орендатор приватної електростанції на Жуйка екстрено провів скидання води.

Рівень річок в районі міського парку впав до критичної позначки. Річки Тетерів та Кам'янка, які були судноплавними ще на початку ХХ-го століття, зараз обміліли до рівня. коли по дну можна ходити пішки. 

Нагадуємо, що ми вже неодноразово піднімали проблематику забруднення басейнів річок Тетерів, Кам'янка, Крошенка, але нічого не відбувається та не робиться з метою покращення ситуації. Орендатор приватної електростанції на Жуйка повинен був ще до 1 жовтня 2018 року відновити фауну річки Тетерів. Саме про це йшлося на позачерговому засіданні сесії Житомирської міської ради у вересні 2018 року. Тоді активісти вимагали від влади рішучих дій стосовно діяльності ГЕС.

«Я звертаюся до вас стосовно гідроелектростанції, яка знаходиться на Жуйка. В минулому році електростанцією було зроблено понаднормовий скид, знизився рівень води і загинуло багато риби. В цьому році ми зверталися до представників гідроелектростанції і просили, щоб вони поставили загороджувальні конструкції, аби риба, яка йде на нерест, не потрапляла під динамо-машину. Але цього зроблено не було. Більше того, зараз сам механізм електрогенератора, з нього тече мастило і йде забруднення річки. Коли наші представники виїжджали на об'єкт, то з них зробили просто дурнів. І я так розумію, що власники ГЕС плювали на громаду та міську владу. Вони зацікавлені лише в своїх надприбутках. Раніше вони нам обіцяли, що зариблять річку Тетерів та поновлять втрати, які нанесли своєю діяльністю. Наразі результату немає», - сказав тоді на сесії активіст Сергій Ткачук. 

Відео дня

Також саме тоді у коментарі журналістам заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що вимоги громади влада чітко почула й готова до радикальних дій у разі їх невиконання.

 «Термін виконання вимог, які ми зазначили для орендаря, - до 1 жовтня 2018 року. В іншому випадку ми будемо вимушені розглядати питання про розірвання договірних відносин з цим підприємством», - повідомив Сергій Кондратюк. 

Пройшов рік, і містяни можуть на власні очі переконатися, що ні влада, ні орендар не тільки не виконали обіцяного, а взагалі погіршили ситуацію. Цими днями пройшов знову скид води та рівень річок Тетерів та Кам'янка впав до критичного. Рибу майже повністю знищено. Зараз по дну можна пересуватися пішки, навіть не намочивши взуття. На фото можна побачити, що там, де рівень води повинен бути не менше метра, зараз стоїть людина на ґрунті. 

Нагадуємо, що в минулому році у коментарі «20 хвилинам» заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» з питань екології та природокористування Тетяна Степаницька розповіла, що основна рекомендація депутатської комісії орендарю — запуск риби до водосховища. «Ми внесли в протокол термін, до якого повинні виконати рекомендації. Також визначили види та розміри риби (до 300 г) та місце їх запуску», - сказала Тетяна Василівна. Слід зазначити, за словами активістів, власник гідроелектростанції повинен запустити риби на суму не менше 100 тисяч гривень.

Адже час показав, що очікування та сподівання на взаєморозуміння з владою виявилися марними.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Светланка Сметанка

    ХАЙ НЕ КРАДУТЬ МІЛ"ЯРДАМИ - ТОДІ НА ВСЕ БУДЕ ВИСТАЧАТИ + ХАЙ ПОВЕРНУТЬ ВСЕ ПРИХВАЧЕНЕ ТА НАГРАБОВАНЕ ЗА 28 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. + ПЛАТЯТЬ СОБІ І СВОЇМ ПРИХВОСТНЯМ  МІНІМАЛКУ, ЯК ПЛАТИТЬ РОЗЕМБЛАТ РОБОЧИМ....   ТИМ БІЛЬШЕ, ЩО У КОЖНОГО КАБІНЕТНОГО УПИРЯ Є БІЗНЕС, З ЯКИХ НЕ ПЛАТЯТЬ ПОДАТКІ ТА МАЮТЬ ЧОРНІ БУХГАЛТЕРІЇ - ВСІ...!!! ТОМУ ВСЕ ЗАНЕДБАНЕ...!!!
  • Фаина Коломиец

    Это все вранье выкачка денег
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up