Орендатор приватної електростанції на Жуйка повинен до 1 жовтня відновити фауну річки Тетерів

Орендатор приватної електростанції на Жуйка повинен до 1 жовтня відновити фауну річки Тетерів

Житомирські активісти та рибалки продовжують боротися з тими, хто забруднює річку Тетерів.

У вівторок, 11 вересня, на позачергове засідання сесії Житомирської міської ради прийшли кілька десятків людей. Активісти вимагають від влади рішучих дій стосовно діяльності ГЕС. Адже переконані: приватна гідроелектростанція в районі підвісного мосту знищує екосистему на річці Тетерів.  

«Я звертаюся до вас стосовно гідроелектростанції, яка знаходиться на Жуйка. В минулому році електростанцією було зроблено понаднормовий скид, знизився рівень води і загинуло багато риби. В цьому році ми зверталися до представників гідроелектростанції і просили, щоб вони поставили загороджувальні конструкції, аби риба, яка йде на нерест, не потряпляла під динамо-машину. Але цього зроблено не було. Більше того, зараз сам механізм електрогенератора, з нього тече мастило і йде забруднення річки. Коли наші представники виїжджали на об'єкт, то з них зробили просто дурнів. І я так розумію, що власники ГЕС плювали на громаду та міську владу. Вони зацікавлені лише в своїх надприбутках. Раніше вони нам обіцяли, що зариблять річку Тетерів та поновлять втрати, які нанесли своєю діяльністю. Наразі результату немає», - сказав активіст Сергій Ткачук.

Аби знайти шляхи вирішення проблеми, яка склалася навколо приватного підприємства, активісти з депутатами вже наступного дня зібралися  у кабінеті заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Кондратюка. Без суперечок, звичайно, не обійшлося, втім, певних висновків присутні все-таки дійшли.

Відео дня

У коментарі журналістам заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що вимоги громади влада чітко почула й готова до ракальних дій у разі їх невиконання.

«Завтра я доповідаю комісії з житлово-комунального господарства вимоги нашої громадськості, яку я особисто підтримую. Тому завтра буде звернення на фірму, яка обслуговує «Житомиркомунсервіс», і наші вимоги будуть передані. Термін виконання вимог, які ми зазначили для орендаря, - до 1 жовтня. В іншому випадку ми будемо вимушені розглядати питання про розірвання договірних відносин з цим підприємством», - повідомив Сергій Кондратюк.

На запитання стосовно планів міської влади щодо капітального ремонту дамби, то заступник мера поінформував, що над цим вже працюють.

«У нас вже йде переговорний процес, і наразі розробляється договір співпраці між міською радою та «Житомиркомунсервіс» з приводу інвестування в капітальний ремонт дамби», - зазначив посадовець.

У коментарі «20 хвилинам» заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» з питань екології та природокористування Тетяна Степаницька розповіла, що основна рекоменація депутатської комісії орендарю — запуск риби до водосховища.

«Ми внесли в протокол термін, до якого повинні виконати рекомендації. Також визначили види та розміри риби (до 300 г) та місце їх запуску», - сказала Тетяна Василівна.

Слід зазначити, за словами активістів, власник гідроелектростанції повинен запустити риби на суму не менше 100 тисяч гривень.

 

 

 

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up