Риба йде на зимівлю: з 1 листопада у водоймах Житомирської області заборонено вилов риби у зимувальних ямах

Риба йде на зимівлю: з 1 листопада у водоймах Житомирської області заборонено вилов риби у зимувальних ямах

З першого листопада 2020 року у водоймах Житомирської області встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах.

Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

З метою збереження популяції риб в зимовий період Управлінням Держрибагентства у Житомирській області від 27 жовтня 2020 року видано наказ № 67-у про встановлення заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

Таким чином, з 1 листопада 2020 року до початку весняно-літньої заборони 2021 року заборонено будь-яке рибальство у місцях зимівлі риб.

Відео дня

Зимувальна яма – поглиблена ділянка водного об`єкта, місце масового скупчення риб у зимовий період.

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. В цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судака – 510 грн, сома — 425 грн, щуки — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолоба — 255 грн, білизни (жереха) — 255 грн, рибця звичайного — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, плоскирки — 34 грн, карася – 17 грн тощо.

Управління Держрибагентства у Житомирській області закликає всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В разі виявлення порушень, особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства.

Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» управління: (067) 414 60 74.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up