Житомир напередодні вихідних: черги, люди без масок у магазинах, компанії пенсіонерів. ФОТО

Житомир напередодні вихідних: черги, люди без масок у магазинах, компанії пенсіонерів. ФОТО

Чи то розширення переліку бізнесу, що може працювати під час карантину, чи то потепління, але на вулицях Житомира суттєво зросла кількість людей. 

Зокрема сьогодні наші журналісти моніторили, як дотримуються підприємці і звичайні містяни обмежувальних заходів у мікрорайоні Хмільники. 

Перш за все, впадають в око черги до магазинів, здебільшого продуктових. Криків і штовханини немає, але рекомендованої дистанції мало хто дотримується. 

Щасливі продавці, які вже трохи скучили за роботою,  ретельно все миють і обробляють дезінфекуючими засобами. Щодо масок, то тут ситуація неоднозначна. Якщо великі супермаркети ретельно слідкують за їх наявністю у відвідувачів, то у маленький магазинчик часто можна зайти спокійно і без неї. На зауваження нашого кореспондента, чому людина без маски у торговельному приміщенні, продавчиня зніяковіла і відповіла, що треба було б за цим слідкувати, бо… штрафувати будуть.

Відео дня

Та й носять маски часто неправильно: то ніс визирає, то маску знімають-надівають просто на вулиці брудними руками.

Але найбільш дивують компанії літніх людей, які групуються до 2-3 особи і обговорюють по пів години останні новини. Самоізоляція – це для слабаків чи як?

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Влад Калиниченко

    Тех кто не носит маски в общественных местах и  против их ношения  нужно приравнивать к потенциальным убийцам и наказывать их со всей строгостью. Ведь именно из-за них, имеющих примитивное  мышление,  игнорирующих карантинные мероприятия в частности правил ношения масок в общественных местах, соблюдения социальной дистанции происходит передача инфекции COVID-19, заболеваемость на коронавирус и в тяжелых случаях к смерти больных.
  • Виктор Медведь

    С вашими масками это полный дибилизм, они нужны больным а не здоровым. Оденьте всех в противогазы, хоть поржом.

    Влад Калиниченко reply Виктор Медведь

    Тех кто не носит маски в общественных местах и  против их ношения  нужно приравнивать к потенциальным убийцам и судить по всей строгости. Ведь именно из-за них, игнорирующих карантинные мероприятия в частности правил ношения масок в общественных местах, соблюдения социальной дистанции происходит передача инфекции COVID-19, заболеваемость на коронавирус и в тяжелых случаях к смерти больных.

keyboard_arrow_up