Реконструкція Житомирського водоканалу розпочнеться зі спорудження очисних споруд каналізації

Реконструкція Житомирського водоканалу розпочнеться зі спорудження очисних споруд каналізації

Про це заявив директор КП “Житомирводоканал” Андрій Нікітін під час Міжнародної конференції “Водні екосистеми у контексті євроінтеграції: реалії та перспективи”, - інформує прес-служба водоканалу.

На базі Житомирського національного агроекологічного університету пройшла Міжнародна конференція “Водні екосистеми у контексті євроінтеграції: реалії та перспективи”, приурочена до Всесвітнього дня водних ресурсів. Учасники конференції з усього світу зібралися для того, щоб обговорити проблеми водних ресурсів і налагодити водне співробітництво у громаді та на міжнародному рівні.
Директор КП “Житомирводоканал” Андрій Нікітін на конференції виступив із доповіддю “Екомодернізація водоканалу в євроінтеграційному дискурсі”. Під час виступу він наголосив на тому, що галузь водопостачання та водовідведення в Україні стикнулася із серйозними проблемами. Серед яких — і зношеність мереж, і умови, в яких очищається вода та стоки: стан річок з кожним роком погіршується, а умови очищення води та стоків десятиліттями лишаються незмінними. Він наголосив на тому, що ми повинні модернізувати життєвоважливу галузь, адже це дозволить зменшити тиск на довкілля і водночас сприятиме покращенню якості надання послуг водопостачання та водовідведення.

Очільник підприємства ознайомив присутніх із планом модернізації місцевого водоканалу:

“Наше підприємство є учасником програми Світового банку. І в рамках цієї програми ми будуємо нові очисні споруди води та нові очисні споруди каналізації. Питна вода — це наше здоров'я сьогодні, а очищення стічних вод, річок — це наше здоров'я і здоров'я наших дітей і сьогодні, і завтра. Саме тому реконструкцію нашого підприємства ми розпочнемо зі спорудження очисних споруд каналізації”.
Андрій Нікітін наголосив на тому, що наші річки потерпають від засилля фосфатів. Єдиний спосіб захистити життя річок — інвестування в інфраструктуру галузі:

Відео дня

“Велика кількість фосфатів у воді несе загрозу усьому живому, що є у ній. У теплу пору року річки цвітуть — гідроорганіка активно розмножується, забираючи життєво важливий кисень у наших риб. На сьогоднішній день підприємства не в змозі очистити стічні води від фосфатів та азоту. Ми побудуємо наші очисні споруди каналізації за німецьким стандартом ATV-DVWK-A131 E, що дасть нам змогу ефективно очистити стічні води від фосфатів”.

Під час виступу директор підприємства наголосив на тому, що будівництво нової станції водопідготовки в Житомирі, яке закінчиться наприкінці 2020 року, забезпечить житомирян чистою якісною питною водою.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up