Реконструкція Житомирського водоканалу розпочнеться зі спорудження очисних споруд каналізації

Реконструкція Житомирського водоканалу розпочнеться зі спорудження очисних споруд каналізації

Про це заявив директор КП “Житомирводоканал” Андрій Нікітін під час Міжнародної конференції “Водні екосистеми у контексті євроінтеграції: реалії та перспективи”, - інформує прес-служба водоканалу.

На базі Житомирського національного агроекологічного університету пройшла Міжнародна конференція “Водні екосистеми у контексті євроінтеграції: реалії та перспективи”, приурочена до Всесвітнього дня водних ресурсів. Учасники конференції з усього світу зібралися для того, щоб обговорити проблеми водних ресурсів і налагодити водне співробітництво у громаді та на міжнародному рівні.
Директор КП “Житомирводоканал” Андрій Нікітін на конференції виступив із доповіддю “Екомодернізація водоканалу в євроінтеграційному дискурсі”. Під час виступу він наголосив на тому, що галузь водопостачання та водовідведення в Україні стикнулася із серйозними проблемами. Серед яких — і зношеність мереж, і умови, в яких очищається вода та стоки: стан річок з кожним роком погіршується, а умови очищення води та стоків десятиліттями лишаються незмінними. Він наголосив на тому, що ми повинні модернізувати життєвоважливу галузь, адже це дозволить зменшити тиск на довкілля і водночас сприятиме покращенню якості надання послуг водопостачання та водовідведення.

Очільник підприємства ознайомив присутніх із планом модернізації місцевого водоканалу:

“Наше підприємство є учасником програми Світового банку. І в рамках цієї програми ми будуємо нові очисні споруди води та нові очисні споруди каналізації. Питна вода — це наше здоров'я сьогодні, а очищення стічних вод, річок — це наше здоров'я і здоров'я наших дітей і сьогодні, і завтра. Саме тому реконструкцію нашого підприємства ми розпочнемо зі спорудження очисних споруд каналізації”.
Андрій Нікітін наголосив на тому, що наші річки потерпають від засилля фосфатів. Єдиний спосіб захистити життя річок — інвестування в інфраструктуру галузі:

Відео дня

“Велика кількість фосфатів у воді несе загрозу усьому живому, що є у ній. У теплу пору року річки цвітуть — гідроорганіка активно розмножується, забираючи життєво важливий кисень у наших риб. На сьогоднішній день підприємства не в змозі очистити стічні води від фосфатів та азоту. Ми побудуємо наші очисні споруди каналізації за німецьким стандартом ATV-DVWK-A131 E, що дасть нам змогу ефективно очистити стічні води від фосфатів”.

Під час виступу директор підприємства наголосив на тому, що будівництво нової станції водопідготовки в Житомирі, яке закінчиться наприкінці 2020 року, забезпечить житомирян чистою якісною питною водою.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up