Реакція організму на нашпиговане хімією м`ясо, яким годували вихованців дитсадків Житомирщини, може проявитися і через кілька років

Реакція організму на нашпиговане хімією м`ясо, яким годували вихованців дитсадків Житомирщини, може проявитися і через кілька років

Вихованці дошкільних дитячих закладів протягом 2 років їли неякісну м’ясну продукцію. М’ясо поставляли в 40 дитячих садків, його вживало близько 10 тис. дітей.

Прокуратура Житомирської області спільно з СБУ та фіскалами області викрили групу осіб, яка постачала до дитсадків нашпиговане м’ясо. В ході проведення обшуків у виробничих приміщеннях, а також у місцях проживання осіб, причетних до злочинної діяльності, працівника Житомирської міськради та ветлікаря, виявлено та вилучено 10 тонн м’ясної продукції, хімічні препарати та обладнання, які використовувались для її ін’єктування, фінансово-господарську документацію, банківські картки, чорнові записи, а також грошові кошти.

«Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб та на спеціальному обладнанні «начиняв» м’ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонений умовами тендеру. Оборудка дозволяла збільшувати вагу м’яса, що постачалося за кошти міського та обласного бюджетів. Отриманий навар бізнесмен переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства на підставі фальсифікованих договорів», – повідомляє СБУ.

Як пізніше виявилось, до освітніх закладів упродовж 2 років постачалися тонни м'яса, обробленого хімічним консервантом під назвою «Цартер» (саме його знайшли під час обшуків).

Відео дня

Цей препарат з легкістю можна придбати у Житомирі через Інтернет. Дзвонимо до менеджера Віри, представляємось підприємцем, який ніби має свої точки на місцевому ринку. Дівчина йде на контакт, називає ціну (вартість 1 кг складає 149 грн), і пропонує до 17.00 приїхати в офіс, аби забрати преперат, який за її словами, є вологоутримувачем та простим консервантом.

Нехай на сьогодні випадків отруєння від м’ясопродуктів у дитячих закладах не виявили, та експерти запевняють, реакція на вживання нашпигованого продукту може бути навіть через рік-два.

«Будь-який препарат, який додається до м’яса, шкодить організму,тим паче дитячому, хімікат живе там, осідає і дає свою реакцію. Це є страшний злочин, який має бути покараний», - коментує журналістам «20 хвилин» Зіновій Парамонов, директор обласного лабораторного центру держсанепідемслужби України.

Бізнесмену, виходцю Донецької області, оголосили про підозру. Тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 191 та ст. 205 Кримінального кодексу України. Про розвиток подій слідкуйте на нашому сайті та на шпальтах газети «20 хвилин».

Нагадаємо, 30 січня прокуратура та служба безпеки України викрила групу осіб (до складу якої, поміж інших, входить працівник Житомирської міськради), яка протягом двох років постачала до дитячих садочків неякісну м’ясну продукцію.

Також ситуацію з нашпигованим хімією м'ясом прокоментували в управлнні освіти міської ради.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Карколомна ДТП у Житомирі на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera 12:20 Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо 12:00 Вночі у Житомирі виявили літню пані, яка загубилася
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up