В управлінні освіти прокоментували ситуацію з нашпигованим хімікатами м'ясом

В управлінні освіти прокоментували ситуацію з нашпигованим хімікатами м'ясом

Чиновники наголошують, що всі винуватці мають понести відповідальність. Але в той же час запевняють, що всі необхідні перевірки м'ясної продукції проводилися регулярно.

Про це повідомляється на сайті Житомирської міської ради.

Після оприлюднення розслідування, щодо постачання неякісної м’ясної продукції у навчальні заклади міста впродовж 2016-2017 років, управління освіти прокоментувало ситуацію.

Як зазначила заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко, всі результати розслідування, що отримали правоохоронні органи, мають бути оприлюднені. Всі винуватці мають понести відповідальність, особливо постачальник неякісної продукції.

Відео дня

 «Ми стурбовані тією ситуацією, що склалася. Ми хвилюємось за все, що пов’язане з здоров’ям наших дітей. Ми вчора здійснили перевірку наших документів, які визначали переможця торгів, дійсно у 2016-2027 роках ТОВ «Лукон» була постачальником м’яса, вищої категорії. В управлінні освіти завжди була створена та діє комісія по контролю якості харчування. Комісія здійснювала відбори зразків м’яса та проводила лабораторну експертизу. Всі висновки та дослідження документально підтверджують, що м'ясо відповідало всім необхідним стандартам», - розповів начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

На момент дії договорів з постачальником регулярно проводились лабораторні дослідження продукції.

«Після того, як було визначено нового постачальника ми звернулись до обласної лабораторії, що провела аналіз продукції на антибіотики, мікротоксини, мікробіологічні показники, пестициди, радіологічні показники, токсичні елементи та фізико-хімічні дослідження. Результати досліджень та всі показники відповідали нормам», - зазначила заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко.

Крім того, в період 2016-2017 років Житомирський науково-виробничий центр стандартизації метрології та сертифікації не одноразово здійснював дослідження м’ясної продукції на зовнішній вигляд, запах, колір, мікробіологічні показники, коліформи, патогени та сальмонельоз. Результати досліджень  також не встановили відхилення від норм.

Всі тендерні закупівлі у 2016-2017 роках проводились через відкриті торги у системі «Prozorro», тому посадові особи не мають ніякого впливу на процес закупівель.

За період 2016-2017 років до управління освіти не надходили скарги від батьків на неякісне харчування та не було зафіксовано спалахів захворюваності.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Ирина Плохотюк

    Ви самі собі протиречите! 2роки годували нашпигованим м'ясом  і при цьому всі показники в нормі. Де ваша логіка??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up