Понад 1400 містян подали документи на отримання "Картки житомирянина"

Понад 1400 містян подали документи на отримання "Картки житомирянина"

Ще  2 липня стартував збір документів на оформлення внутрішнього паспорту громадян.

Сьогодні понад сотні житомирян, саме пільгової категорії, аби подати копії документів на оформлення картки ще о 8 ранку займають чергу біля одного з пунктів збору інформації житомирян.

"Вже є кілька десятків карток, оформлені не на соціальній основі, проте переважна більшість - це пенсіонери. Це повноцінна банківська картка, з фотографією , з штрих-кодом, з подвійним чіпом, вона безконтактна, нею можна буде розраховуватись не тільки в транспорті, але й в будь-якому магазині, на неї будуть здійснюватись будь-які види зарахувань:пенсії, соціальні допомоги, заробітні плати і т.д", - розповів заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

Пенсіонерка Олена Вікторівна вже декілька днів слідкує за потоком людей та тримає в тонусі живу чергу. Проте про переваги карти так і не знає,  переконує, що картка обов'язково стане необхідною, але у майбутньому.

Відео дня

"Я вже не перший день стою в черзі і намагаюсь контролювати потік людей, аби ніхто не пройшов не під своїм номером. Сьогодні я буду 17. Сусідка сказала, що потрібно оформити картук, бо потім не зможу отримати пенсію, ось тому я тут", - розповіла житомирянка Олена Вікторівна.

"Ми намагались організувати чергу та пояснити, щоб приходили по часу, але вони, на жаль, не слухають. Пенсіонери впевнено стоять і нікуди не хочуть йти. Розігнати їх ми не можемо. Вони самостійно слідкують, хто за ким йде", - кажуть працівники "Ощадбанку".

Переважна більшість охочих оформити картку, не розуміє її  ціль призначення. Чи збирається міська влада проводити інформаційну роботу з населенням та розповідати про бонуси і переваги картки житомирянина, ми запитали у заступника міського голови Дмитра Ткачука.

"На рахунок роз'яснювальної роботи з боку міста, то безумовно, вона розпочата і буде проводитись. Звісно, інформаційна продукція буде, де будуть розписані головні аспекти та переваги картки. Вже публікували ряд статей про роль і призначення картки. Чому саме зараз це активно не робимо? Наразі тільки відкриваються точки подачі документів, ми не хочемо надмірно активізувати людей, аби не створювати великих черг. Тому інформаційна кампанія розпланована на кілька періодів, щоб дозовано збільшувати інформованість та попит. Я знаю, що є ті, хто побіг в перший день, але не бажано, аби всі 50 тис. пільговиків штурмували точки збору інформації. Тому по мірі розгортання пунктів прийому заяв будемо проводти додаткову інформаційну кампанію".

За словами заступника начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Миколи Шульги, орієнтовна дата видачі карток - друга половина серпня.

"Орієнтовно видачу карток ми плануємо розпочати в другій половині серпня. За перший тиждень клієнтами подано понад 1400 документів. До кінця цього тижня ми плануємо відкрити ще один пункт збору документів - у Богунській УПСЗН, а також плануємо збільшити кількість робочих місць в Корольовській райраді", - розповідає Микола Шульга.

Картку для людей із соціальними пільгами банк видає безкоштовно. Для житомирян без пільг вартість внутрішнього паспорту містян -120 грн.

"Відповідно до договору, в разі якщо клієнт з соціальною пільгою, то картку видаємо безкоштовно. Для звичайних житомирян - 120 грн, але  якщо ви будете отримувати зарплату через картку нашого банку, тоді вартість буде залежати від договору з організацією", - розповів заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

Точної дати, до якої можна оформити карту житомирянина поки немає. Все залежить від старту проекту по розрахунках карткою у громадському транспорті.

Для отримання «Картки житомирянина» громадянин подає відповідну заяву та наступні документи:

  • Паспорт та ІПН (ідентифікаційний код)

  • Копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

  • Документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання в м. Житомир та/або копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що підтверджує проживання в м. Житомирі, з пред'явленням оригіналів.

  • Кольорову фотографію (3х4 або 4х6), у разі відсутності такої у документах, що посвідчують особу.

  • Для пільгової категорії – пільгове посвідчення.

  • Для працевлаштованих у м. Житомирі – довідка з місця роботи.

  • Для студентів навчальних закладів м. Житомира – студентський квиток або довідка з навчального закладу.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up