Поліцейський-хабарник, потяг в Одесу, чергова реконструкція – що житомиряни обговорювали у соцмережах протягом минулого тижня

Поліцейський-хабарник, потяг в Одесу, чергова реконструкція – що житомиряни обговорювали у соцмережах протягом минулого тижня
Житомирська "семірка" (1978 року випуску) єдиний у всьому світі трамвай моделі Tatra T4SU

Поліцейський, якого викрили на хабарі, реконструкція чергового скверу, потяг в Одесу та житомирський трамвай. 

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Житомирського поліцейського викрили на хабарі 2 000 доларів

За цю суму поліцейські пообіцяли не притягувати до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

Відео дня

Державним бюро розслідувань, розташованим у м. Хмельницькому, викрито слідчого та оперативного працівника одного з райвідділів поліції Житомирської області під час одержання неправомірної вигоди на загальну суму 2 000 доларів США. Зокрема, їх затримали вдень, у робочий час, близько 11:00, у домоволодінні місцевої жительки, де вони одержали другу частину неправомірної вигоди на суму 1 500 доларів США.

Першу частину – 500 доларів США – у середині травня одержав оперативний працівник особисто. На таку суму слідчий та оперуповноважений оцінили свої «послуги», а саме – не притягувати до кримінальної відповідальності місцеву жительку за збут наркотичних засобів.

Нині обох правоохоронців затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру, обрання запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Нагадаємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Житомирян обурила ця новина, вони активно коментували подію, більшість, на жаль, не вірять у чесне правосуддя стосовно обвинувачених.

 «Це хороші новини, а чи покарають?» – риторично запитує Валя Колесникова.

«Пальчиком помахали? Тата та маму викликали до директора? Немає, напевно, в цивілізованому світі гірших правоохоронців, ніж в Україні», – написав Сергей Александрович.

«Звісно, випустять, недаремно обличчя ховають», – міркує Сергій Дяченко.

«Один одному руку миють, ми всі бачимо, і висновки ми зробим», – говорить Ганна Садовська.

 «Так всюди, у кожній галузі гроші і тільки гроші», – зазначила Еріка Ольчедаївська.

«Відрубати руки», – категорично висловилась Таня Надоша.

«А что вы ожидали от полицейских, чтобы на одну зарплату работали?» – запитує Сергей Никитенко.

«Поки не буде написано імена та прізвища цих поліцейських, не буду вірити, що це правда, всі люди повинні знати наших "захисників"», – зауважила Oksana Nikitin.

На території Мистецьких воріт облаштують сквер

Майдан «Мистецькі ворота», який розташований у привокзальній частині Житомира, хочуть реконструювати. Комплекс належить до об'єкта культурної спадщини, а за функціональною типологією визначається як рекреаційна зона відпочинку. На території між вхідною брамою та кінотеатром  «Урожай»  планують облаштувати сучасний сквер.

Депутати шостого округу вже розглянули дві пропозиції незалежних проєктувальників, – розповідає головна архітекторка  міста Ольга Бронштейн.

Першим варіантом пропонується облаштувати зелені зони з пішохідними стежками та сучасними тіньовими навісами. Зі сторони вхідної брами – артоб’єкт з можливістю проведення культурних заходів.

Стиль урбаністичного модерну представляє інший пропонований варіант: сучасна плитка, модернові ліхтарі, зелені зони.

Щоб почути думку громадськості, проєкт презентують на «Майстерні міста». Думку житомирян обов’язково врахують для  підготовки технічного завдання проєктантам.

«Ідея гарна, але саме собою постає питання долі "заброшки", яка притягує маргіналів. Її збираються зносити чи реконструювати?» – коментує Igor Udovychenko.

«Навіть на плані руїни залишені. То навіщо там клумби?» – цікавиться житомирянин Вадим Наумчук.

«А де люди будуть паркуватись? На тротуарі?» – запитує Yuri Vashchuk.

«Сквер потрібен, але будівництвом та реконструкцією можна займатися лише після того, коли вирішені житлові, комунальні та фінансові проблеми громадян», – поділилась думкою користувачка з ніком Загадкова Незнайомка.

«Цікаво, чи вистачить їм розуму зробити там пандус», – написав Саша Хохуля.

З Житомира в Одесу без пересадок

З 2 липня житомиряни зможуть відправитися в сонячну Одесу на відпочинок без пересадок. Саме такою інформацією поділилася Укрзалізниця. Знову курсуватиме літній прямий потяг.

Потяг прямуватиме не через Київ, Полтаву, Фастів, а прямо з Житомира у Бердичів, Вінницю, тобто на південь України. З 2 липня потяг буде курсувати через день. З Житомира – по парних числах, а з Одеси – по непарних. 

О 23:15 житомиряни сідатимуть у Житомирі, а зранку о 09:29 уже будуть в Одесі. Дорога займає 10 годин. З Одеси житомиряни відправлятимуться о 12:27, а у рідному місті будуть о 22:10.

«А квитків ще й досі немає», – написала Татьяна Сологуб.

«Расписание – отвратительное! Поздно приезжает в Одессу. Пока доберешься до места назначения, пол дня теряешь. Было бы хорошо в 20:00 отправка и в 6:00 прибытие», – зауважує Люлюся Погребенник.

«А почему этот поезд не оставить на все времена? Почему только на 2 месяца? В городе нормальный жд вокзал, а куда-то поехать нет поездов. Наоборот надо бы развивать любые направления в Украине… Мы же как-то развиваться должны», – зазначила Irinka Shkurpola.

Унікальний житомирський трамвай

В одній із житомирських спільнот поділились фото унікального трамваю, який курсує житомирськими дорогами.

«Житомирська "семірка" (1978 року випуску) єдиний у всьому світі трамвай моделі Tatra T4SU, який ще курсує по маршруту. Більше ніде в світі такий тип трамваю на маршруті вже не знайти», – підписав фото автор Сергій Бовкун.

Житомиряни в коментарях повідомили, що бачили схожі трамваї в інших містах, та зауважили, що їм місце в музеї, а не на дорогах.

 «А что там гордиться, его нужно в музей! А новые на маршрут», – написав Олег Ольшевский.

 «В Киеве ещё несколько таких ездят! Даже лично видел в Чехии, Праге курсировало пару трамваев 2020-2021 год, хотя 98% подвижного состава у них новые, современные!» – зауважив Евгений Янцеловский.

 «Гордиться тем, что уже давно все на свалку выкинули, а мы ещё ездим, мы ему ещё не одну жизнь дадим, скоро не на чем будет ездить», – прокоментував Андрей Жук.

 «Красивый, спору нет. Но если бы стоял в музее ТТУ г. Житомира и выезжал по праздникам, а на его месте и на месте остальных ходили новые трамваи, тогда бы гордился. Ездит, пока может, а сломается, сдадут на металл, вот и вся гордость», – зазначив Дима Лаврентьев.

«Очень жаль, если в Житомире трамвай станет "персоной нон-грата"… Это говорит не о движении вперёд, а совсем наоборот, к сожалению. Просто трамваи необходимо заменить на современные и хОлить пути и маршруты. Это может стать "изюминкой" Житомира. Не понимать этого – быть полностью безразличным к городу», – поділилась своєю думкою Татьяна Евсеева.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up