Під час позачергової сесії Сергій Сухомлин прояснив ситуацію з бюджетом участі

Під час позачергової сесії Сергій Сухомлин прояснив ситуацію з бюджетом участі

Міський голова, ймовірно, найближчим часом підпише результати бюджету участі, але за певних умов.

Під час позачергової сесії Житомирської міської ради один з депутатів попросив у мера прокоментувати своє рішення з приводу накладання вето на результати цьогорічного бюджету участі.

«Я вже не один раз казав: я не проти бюджету участі. Я сам ходив голосувати усі 3 роки і говорив, що бюджет участі необхідний Житомиру. Він підтримує ініціативу житомирян і згуртовує їх навколо окремих проектів. До цього ніяких питань немає», – сказав міський голова. Сергій Сухомлин зауважив, що за окремими проектами були випадки, коли можливі були застосування адмінресурсу. За його словами, були і інші схеми.

«Координаційна рада згідно положення повинна була проаналізувати всі ці приклади. Якщо це, наприклад, 20 голосів, треба було зняти ці 20 голосів. І не важливо навіть, скільки голосів. Треба було вказати на цю помилку, щоб на наступний рік зробити положення таким, щоб у подальшому така помилка була неможливою. Це перше. У нас в положенні сказано, що житомиряни мають право голосувати. Електронна система показала 1068 голосів, які не підтверджено, що це – житомиряни. І вони мали опублікувати ці 1068 голосів. З кожним пунктом цих зауважень потрібно було розібратися і напрацювати пропозиції до положень на наступний рік. Якби координаційна рада все це зробила, ніяких сумнівів не було б, я підписав би їх протокол. Але вона це не зробила. Координаційна рада, як я розумію, зараз намагається виправити цю помилку. Вона вже знов почала розглядати кожне можливе порушення. І від того, як вона це відпрацює і від того, скільки у неї це займе часу, будемо розглядати на сесіях, потрібно змінювати координаційну ради чи положення, чи, можливо, щось інше. Якщо вона відпрацює так, як вона повинна, то, можливо, ще до сесії буде підписаний бюджет участі», – сказав міський голова.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up