Панельна дискусія “Чи є наш край дружньою територією до ВПО?”

Панельна дискусія “Чи є наш край дружньою територією до ВПО?”

5 липня у Центрі розвитку місцевого самоврядування м. Житомира відбулася панельна дискусія.

Тема: «Чи є наш край дружньою територією для ВПО?» за підсумками громадської експертизи  органів виконавчої влади щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1094 “Про затвердження Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року”.

Ініціатором проведення вищезазначеної громадської експертизи в Житомирській області виступила громадська організація «Союз переселенців «Мир на долоні». Її керівником, Іриною Гладкою були підведені підсумки  та представлені експертні рекомендації за її результатами.

Також на заході обговорювались проблеми реалізації політик щодо внутрішньо переміщених осіб  на обласному та місцевому рівні. Був представлений активний досвід інтеграції переселенців в місцеву громаду Житомира - проведення ярмарку «Єдина громада – Єдина країна» громадською організацією «Союз переселенців «Мир на долоні» до Міжнародного дня біженця,  а також відзначення цієї організації як лауреата регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина-2017» у номінації «Колективне волонтерство».

Відео дня

У дискусії взяли участь представники обласних та міських установ і організацій, що підтримують вимушених переселенців. Зокрема:

  • А. Д’яченко, заступник начальника управління соціального захисту населення – начальник відділу соціального обслуговування населення та стаціонарних установ департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської обласної державної адміністрації;

  • Л. Ліпінська, в.о. директора департаменту соціальної політики Житомирської міської ради;

  • Л. Черниш, провідний фахівець з соціальної роботи Житомирського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;

  • О. Коваль, в.о. директора Житомирського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги;

  • О. Іваницька, в.о. директора Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;  

  • О. Коваленко, регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області;

  • В. Піньковський, експерт, політолог.

Результатом заходу стало вироблення домовленості щодо підписання меморандуму про співпрацю між громадською організацією «Союз переселенців «Мир на долоні» та місцевою владою.

Цей захід проводиться в рамках проекту «Зміна фокусу…» Житомирської обласної Асоціації фахівців соціальної сфери, «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.  Зміст дискусії є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up