Овруцька ОТГ розвиватиме економіку, інфраструктуру та туризм

Овруцька ОТГ розвиватиме економіку, інфраструктуру та туризм

Відбулось третє засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Овруцької міської об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року, на якому було затверджено бачення розвитку громади та сформовано стратегічні, операційні цілі і завдання до Стратегії розвитку громади.

Про це повідомив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

«На третьому засіданні робочої групи ми сформували стратегічні цілі. Пера ціль - забезпечення умов для сталого розвитку економіки громади та залучення інвестицій. Друга ціль - покращення інфраструктури адміністративного центру громади та сільських територій, підвищення якості життя мешканців, збереження і розвиток традицій і культури. Третя ціль - розвиток туризму», - розповів Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Таким чином ідеї та проекти під ці стратегічні цілі мають передбачати розвиток туристичної інфраструктури та сприятимуть монетизації туризму. Економічний блок потрібно буде розвивати у напрямку залучення інвестицій, ґрантових коштів та заохочувати внутрішнього інвестора.

Відео дня

«Стратегія має допомогти нам визначити чіткий план руху громади. Крім того, ми маємо змінитись самі, чекати вже ніхто не повинен, швидко навчатись, бути конкурентними, працювати креативно – тільки тоді ми отримаємо можливість розвивати громаду», - вважає Іван Коруд, голова Овруцької ОТГ.

Робоча група визначила також бачення Стратегії розвитку, де акумулювала всі переваги громади. Овруцька громада – край з багатою історико-культурною спадщиною, з розвиненою рекреаційною інфраструктурою, прикордонна територія з потужним транскордонним співробітництвом, приваблива для залучення інвестицій, з розвиненими промисловістю, сільським господарством, малим та середнім бізнесом. Має високі соціальні стандарти життя та сприятливі умови розвитку економічної, соціальної та духовної сфер, з перспективою самореалізації молоді. Край з екологічно безпечним довкіллям та раціональним використанням ресурсів.

На сьогодні усі зацікавлені у розвитку Овруцької громади, представники місцевого самоврядування, місцевих органів державної влади, громадські організації, установи та організації усіх форм власності мають можливість готувати ідеї проектів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії. І вже на наступному засіданні робоча група відбиратиме ті проекти, які відповідають завданням Стратегії.

Нагадаємо, що підтримку у процесі написання Стратегії розвитку Овруцької ОТГ надає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up