Організатор фестивалю "Крила" не зміг по суті пояснити, куди поділися кошти, виділені на його організацію. ВІДЕО

Організатор фестивалю "Крила" не зміг по суті пояснити, куди поділися кошти, виділені на його організацію. ВІДЕО

Житомирський виконком на своєму засіданні 19 грудня заслухав звіт про витрати на проведення фестивалю «Крила».

Організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець розповів про витрачені та зібрані кошти під час проведення заходу, але відразу це викликало дуже бурхливу реакцію з боку членів виконкому.

Ще напередодні в соціальних мережах було розповсюджено інформацію про вимогу прозвітуватися про проведений захід, адже він викликав багато запитань до організаторів, особливо до фінансової частини.

На позачерговому засіданні 10 грудня 2018 року член виконкому Олександр Таргонський озвучив пропозицію заслухати організаторів фестивалю:

Відео дня

- Нехай на наступному засіданні відзвітують організатори та представники управління культури щодо фестивалю «Крила», бо соцмережі бурлять, всі про це говорять, - сказав Таргонський.

Тоді мер Житомира Сергій Сухомлин підтримав цю пропозицію.

Внаслідок цього свою доповідь на виконкомі Максим Козловець почав з того, що назвав громадян, які підписали електрону петицію з цього поводу та деяких присутніх на виконкомі «якби громадою Житомира».

Почався невеличкий скандал, після чого член виконкому Наталія Волинець зробила зауваження, що пан Козловець був запрошений на виконком щоб прозвітуватися, а не ображати присутніх.

- Я ще відразу говорила, що це був «междусобойчик» та фестиваль не відповідав заявленій меті.

Нагадаємо, що фестиваль «Крила» пройшов 12 травня 2018 року. Під час проведення він зібрав 11 482 гривні на реставрацію літака ТУ-104 в житомирському парку культури та відпочинку. В лютому 2018 року ГО «Молодіжна організація «Зерно» стала одним із переможців конкурсу грантів та отримала 153 тисячі гривень на проведення в Житомирі заходу «Благодійний розважально-музичний фестиваль «Крила».

Під час звіту Максим Козловець питався виправдовуватися, але не зовсім успішно:

- 16 травня цього року в цьому залі ми провели прес-конференцію, де публічно відкрили скрині, перерахували гроші і поклали їх на спеціальний рахунок фонду, який був відкритий саме під фестиваль. Зібрана сума складає 11 412,45 грн.

Наталія Волинець одразу нагадала, що коли виділялись 150 тис. грн. на проведення фестивалю, Максим Козловець обіцяв зібрати майже півтора мільйона гривень на реставрацію літака:

- Якщо ми виділили 150 тисяч, а зібрали лише 11 тисяч, то я, як громадянка, можу сказати, що ваш фестиваль не вдався. Логічно?

Але одразу почалися питання щодо доцільності витрачання коштів, адже згідно одного з документів було придбано лише пального на 31995 грн. 

На рекламу в соціальних мережах згідно того ж документу витрачено 30156 грн.

Член виконкому Олександр Таргонський зауважив, що були ще внески від підприємців, а за 32 тис. грн. можна придбати тонну бензину.

- Ці кошти були тільки в скриньці. Але благодійні внески робилися фізичними та юридичними особами. Ми не бачимо звітів по цим коштам. Я знаю, що тільки Кропивницький пожертвував 10 тис. грн. Ще другі також 10 тисяч, треті - 20 тисяч. Де ці кошти? Де чеки? Ви надали лише одні листи погоджень, - наголосив Олександр Таргонський.

Організатор фестивалю заявив, що весь скандал почався після того, як він подав апеляційну скаргу на результати голосування щодо проектів бюджету участі. Не зважаючи на це, він так і не зміг надати членам виконкому жодного фінансового документу. Члени виконкому запропонували створити робочу групу спільно з представниками міського управління культури Житомира, яка з'ясує всі обставини справи та має відзвітуватися на першому виконкомі в січні 2019 року.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Oleg Random

    платить байкерам за то чтобы прокатились по городу это бред, они бесплатно с радостью приедут покажут себя. Деньги смылись в карманы организаторам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up