Нові петиції житомирян: премії чиновникам, ремонт доріг, реконструкція пам'яток тощо

Нові петиції житомирян: премії чиновникам, ремонт доріг, реконструкція пам'яток тощо

Журалісти «20 хвилин» розповіли про актуальні петиції, на які триває збір підписів.

Змінити систему виплати премій працівників апарату Житомирської міської ради. Дана петиція була подана та опублікована 21 червня. Її автором виступив  Дмитро Антонець.

«Переглянути, змінити систему нарахування премій та інших грошових мотивацій для всіх працівників апарату Житомирської міської ради, оскільки та система, яка є в даний час, дозволяє одноосібно приймати рішення по виділенню коштів та часто не відповідає дійсності. Прошу залучити до процесу представників громади та депутатів», - йдеться у тексті петиції.

Станом на 6 липня відповідну петицію підписали 106 (42,4%) з 250 необхідних голосів.

Відео дня

Також 20 червня на сайті міськради з'явилася петиція щодо відсутності контролю якості ремонту та будівництва доріг.

«Що сталося з дорогами  м. Житомира?», - написав автор електронної петиції Юрій Шавурський.

«Доброго дня, шановне панство! Дороги, як це б не звучало, але в нашому місті і у більшості інших міст нашої неньки - їх просто немає. Більшість людей звикли говорити не про дороги, а про напрямки. І на жаль, нашим чиновникам і керівникам донести цю інформацію просто нереально складно. Цей рік названо роком доріг. Їх нам обіцяюють відремонтувати, побудувати нові. Все чудово, але технології і помилки, які були в минулих роках - були і залишаються такі ж самі. Контролювати процес будівництва і ремонту доріг, як ніхто не збирався, так і ніхто не збирається. Прикро, але всі ми повинні розуміти, що латання, тріщини, горби, виямки, просідання та інше - все це нас очікує вже з наступного року і ремонтувати та будувати якісно дороги з асфальтобетонного покриття — ніхто не збирається. Шановні люди, що нас може тримати в цій країні, якщо тебе не можуть довезти по цим «роздолбаним» дорогам до лікарні (перелік можна вести нескінченно).
Підтримайте петицію про контроль якості ремонту і будівництва доріг», - йдеться у петиції.

У наступній петиції житомиряни вимагають замінити приватного перевізника маршруту №126 на державного.

Новий державний рейс на 126 маршрут. Таку петицію подав 26 червня Сергій Амосов.

«Пропоную зняти з 126 рейсу перевізника ТОВ "Залізний Пегас".
За порушення правил перевезення та недотримання графіку руху на маршруті
та запустити програму на новий державний рейс на 126 маршрут», - написав автор петиції.

Крім цього, люди занепокоєнні станом палацу Терещенків в Денишах.

Автор петиції Сергій Бондаренко переконаний, що історичну пам'ятку потрібно відреставрувати.

«Надзвичайно боляче дивитись, в якому жахливому стані знаходиться ця пам'ятка нашої з вами історії. Адже при належному догляді палац може стати досить цікавим туристичним об'єктом. Кожного року він все більше і більше руйнується і через деякий час ми просто втратимо його в разі нашої з вами бездіяльності! Давайте збережемо його для нащадків»,  - йдеться у тексті петиції.

А от щодо перебудови Водонапірної вежі — пам'ятки місцнвого значення, то даний проект люди вимагають заборонити.

«Вимагаємо визнати "Проект перебудови Вежі" - пам'ятки архітектури місцевого значенння як такий, що порушує Закон України "Про охорону культурної спадщини (розділ 5, ст.30 - заборонити будь-яку діяльність юридичних або фізичних осіб,що створює загрозу пам'ятці», - написала автор Надія Трускавецька.

Також житомиряни обурені халатним відношенням осіб до своїх службових обов'язків, яких входить контроль за дотриманням безпеки руху в місті. Зокрема, парковки на тротуарах та зелених зонах.

«Встановити та покарати винних за халатне ставлення осіб, до службових обов’язків яких входить контроль за дотриманням безпеки руху в місті. Загалом і в т.ч. паркування автомобілів на тротуарах та зелених зонах. По всьому місту стоять автомобілі з кричущими порушеннями правил парковки, а реакції будь-яких контролюючих органів немає. Вже є нормою всього міста парковки в дворах будинків, на дитячих майданчиках та зелених зонах (вже не говорячи про Київську, де наставили напівсфер і там стоять автомобілі). Поповнюйте бюджет міста з цих порушників і віповідальних за контроль (їх халатне ставлення до своїх обов'язків) - гарантоване перевищення зборів до міського бюджету», - йдеться у петиції Володимира Зубка.

Наразі збір підписів триває, часу ще вдосталь, тож усі бажаючі можуть долучитися до ініціатив.

Нагадаємо, збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції здійснюється протягом трьох місяців. Якщо колективне звернення отримало на свою підтримку 250 підписів, його розгляд здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Алла Герман


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up