На Житомирщині поліцейські розшукали чоловіка, у якого стався інсульт у лісі

На Житомирщині поліцейські розшукали чоловіка, у якого стався інсульт у лісі

У лісовому масиві неподалік міста Коростишева поліцейські знайшли 62-річного чоловіка, про зникнення якого повідомила йго донька. У чоловіка стався інсульт, він не міг рухатися і говорити. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Житомирської області. 

 

"За словами заявниці, після обіду її батько велосипедом рушив до лісового масиву неподалік райцентру, аби набрати свіжої води з природного джерело. За кілька годин він зателефонував дочці та повідомив, що погано почувається. Після того зв’язок обірвався.

Після марних спроб додзвонитися до батька чи самостійно його розшукати, близько 18.00 жінка звернулася до поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження та пошуки зниклого. З місця проживання вилучили особисті речі, аби залучити до заходів службового собаку.

Відео дня

- Для розшуку пенсіонера ми задіяли увесь особовий склад нашого відділу, - розповідає т.в.о. начальника Коростишівського відділу поліції Олександр Гуменюк. – Однак, на жаль, через темну пору доби та погодні умови пошуки не увінчалися успіхом, службовий пес теж не зміг натрапити на слід зниклого.

Зранку 24 жовтня поліцейські відновили розшук. І вже за кілька годин правоохоронці помітили серед кущів людину, яка лежала на землі. Поруч був велосипед.

- Ми підбігли до чоловіка, назвали його прізвище та ім’я, а він розплющив очі та кивнув. Розмовляти та рухатися не міг, - розповідає начальник групи реагування патрульної поліції Коростишівського відділу Сергій Катюха. – Одразу стало зрозуміло, чому він не озивався, коли пошукові групи кликали його. Разом з інспекторами Вадимом Дубчаком та Сергієм Яремчуком ми обережно перенесли його ближче до дороги, викликавши «швидку».

Чоловіка госпіталізували до Коростишівської лікарні. За попередніми оцінками медиків, у чоловіка стався інсульт.

Правоохоронці закликають полісян бути обережними під час відпочинку та збору грибів у лісі. Адже мало не щодня до поліції надходять повідомлення про заблукалих грибників. Так, уночі 22 жовтня до Баранівського відділення поліції надійшло повідомлення про зникнення у лісі 76-річної жительки смт Кам’яного Броду. Виявилось, що вона пішла по гриби та вже майже добу відсутня вдома. Ще добу жінку розшукували, аж в обідню пору 23 жовтня вона самостійно вийшла до іншого населеного пункту та пояснила, що заблукала.

Цієї ж доби розпочали розшук 67-річного жителя району й Олевські поліцейські. Чоловік  також займався «тихим полюванням». Першочергові розшукові заходи та прочісування лісового масиву результатів не дало. На щастя, після двох діб блукань пенсіонер зумів відшукати дорогу додому", - йдеться у повідомленні. 

Відтак, шановні жителі Житомирщини! Аби відпочинок у лісі не обернувся бідою, подбайте про елементарні заходи безпеки:

- одягніться за погодою та візьміть з собою запас їжі, води та подбайте про наявність робочих засобів зв’язку;

- не ходіть по гриби поодинці, особливо якщо ви погано знаєте місцевість чи не досить добре орієнтуєтеся в лісі, а також якщо маєте проблеми зі здоров’ям;

- у разі, якщо заблукали, не соромтесь кликати на допомогу, зателефонуйте рідним та повідомте про скрутне становище, однак не затягуйте розмови надовго, намагайтеся якнайдовше зберегти заряд акумулятора в телефоні.

Пам’ятайте, якщо ваші рідні не повернулися з лісу в обумовлений час та з ними відсутній зв’язок – негайно зверніться до поліції для початку пошуків. Не втрачайте дорогоцінні години, адже у холодну пору доби шанси знайти заблукалу у лісі людини здоровою та неушкодженою різко зменшуються.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up