На сесії облради депутатам роздавали саджанці ялинок та сосен, аби привернути їувагу до проблеми всихання лісів

На сесії облради депутатам роздавали саджанці ялинок та сосен, аби привернути їувагу до проблеми всихання лісів

Розпочалась 17-а сесія Житомирської обласної ради: депутати розглянуть понад сім десятків питань, - повідомляє прес-служба обласної ради.

Депутатський корпус 26 липня приступив до роботи – розпочалась 17-а сесія обласної ради сьомого скликання. У сесійній залі зареєструвалось та працюють 58 народних обранців.

На початку засідання голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич вручили державні нагороди та відзнаки жителям області.

Зокрема, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України нагороджено:

Відео дня

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – Сергія Диняка, депутата обласної ради, генерального директора ТОВ «Юнігран», Андрія Сокирка, головного спеціаліста відділу у справах сім’ї, молоді, спорту та культури Ємільчинської райдержадміністрації;

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – Ірину Примак, керівника апарату Баранівської райдержадміністрації.

Також присвоєно почесні звання:

Заслужений працівник культури України – Миколі Матвієнку, керівнику добровільного дитячоо обєднання «Діти Чорнобиля – у фонд милосердя» Ємільчинського районного будинку культури; Лідії Вербило, краєзнавцю, керівнику музеїв льону та Поліського рушника Хорошівської ОТГ;

Заслужений лікар України – Олені Леськів, завідуючій неврологічним відділенням для хворих з порушенням мозкового кровообігу КУ Центральна міська лікарня №1 м. Житомира;

Заслужений вчитель України – Лідії Чередніченко, вчителю біології, екології загальноосвітньої школи № 28 м.Житомира;

Заслужений працівник освіти України – Ірині Толочко, директору Бердичівської міської гуманітарної гімназії №2;

Заслужений працівник сільського господарства України – Володимиру Дубовому, завідувачу кафедри загальної екології Житомирського національного агроекологічного університету.

Після урочистої частини депутати розпочали працювати над порядком денним сесії. У цілому впродовж сесійного дня депутатський корпус планує розглянути понад сім десятків питань.

Варто зазначити, що цього дня у фойє два комунальні заклади – Житомирський музей космонавтики ім. С.П.Корольова та музей коштовного і декоративного каміння, що у смт Хорошів, презентують депутатам свої експонати, а родзинкою експозиції став робот Meccanoid. Також свою акцію провело обласне управління лісового та мисливського господарства, працівники якого роздавали депутатам саджанці ялинок та сосен, аби привернути їхню увагу до проблеми всихання лісів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up