Мережа громадських вбиралень: нездійсненна необхідність містян

Мережа громадських вбиралень: нездійсненна необхідність містян

Забезпечення гідних і комфортних умов життя — одне з найважливіших завдань сучасного міста.

Наразі житомиряни, гості, зокрема й представники маломобільних груп, не мають можливості реалізувати базові людські потреби в місцях громадського відпочинку.

Отже, через чергові звернення житомирян до місцевої влади про жахливий стан, а подекуди і відсутність громадських вбиралень, у цьому році управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради буде встановлено модульний туалет на території гідропарку.

Саме таку відповідь отримала громадськість від заступників Житомирського міського голови Світлани Ольшанської та Сергія Кондратюка на петицію «Створення мережі громадських вбиралень по всьому місту».

Відео дня

Автор петиції зазначає, що у будь-якому європейському цивілізованому місті існує платна мережа громадських туалетів з усіма зручностями (стаціонарними або мобільними). У нас у місті на даний момент їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Те, що знаходиться в парку і гідропарку, за сьогоднішніми мірками взагалі туалетом складно назвати. Як відомо, петиція про громадські вбиральні була опублікована на сайті Житомирської міськради 28 березня 2018 року, а 11 червня отримала необхідну кількість голосів, саме тому і має відповідь від заступників міського голови.

«Розглянувши Ваше звернення щодо неналежного стану вбиральні на території КП «Парк» Житомирської міської ради, на підставі відповіді адміністрації комунального підприємства повідомляємо, що у зв’язку з неодноразовим зверненням громадян на жахливий стан громадських вбиралень у цьому році управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради буде встановлено модульний туалет на території гідропарку», – відповіла Світлана Ольшанська.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк у відповіді на петицію нагадав житомирянам про вже встановлені біотуалети у центрі міста.

«Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно створення у місті Житомирі мережі громадських вбиралень, повідомляємо наступне. З метою дотримання санітарних норм та правил утримання міських територій, а також для запобігання випадкам справляння громадянами власних фізіологічних потреб у непередбачених місцях, на даний час силами КП «ЖВПАР» Житомирської міської ради на території міста встановлено 7 біотуалетів, а саме 3 одиниці на майдані ім. С.П. Корольова, 2 одиниці по вул. Бориса Лятошинського та 2 одиниці на розі вул. Фещенка-Чопівського та Старий Бульвар. Разом з тим, на балансі КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради знаходиться громадський туалет по вул. Перемоги, 14 (сквер), який на даний час перебуває в оренді у Спасо-Преображенського кафедрального собору. На балансі інших комунальних підприємств громадських вбиралень немає, окрім вбиралень, розташованих на територіях кладовищ міста (Корбутівське, Польське, Російсько-Вільське цивільне, Смолянське, військове). Програмою благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016-2018 роки КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради передбачено 990,0 тис. грн. на придбання та розміщення туалетів громадського користування, в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення їх по вул. Великій Бердичівській, 31 – ріг вул. Івана Кочерги, вул. Бориса Лятошинського, 13, та бульвару Новому, 2-4», – зазначає у відповіді на петицію Сергій Кондратюк.

Думаю, що кожен житомирянин памятає про чергову обіцянку місцевої влади у 2015 році щодо закупівлі трьох "антивандальних" туалетів із кабінками для людей з особливими потребами вартістю в 1 млн грн. Проте з кожним новим роком обіцяних дороговартісних туалетів так і не помічаємо. Залишається лише чекати обіцяного, а його, як кажуть, три роки чекають, а на четвертий забувають.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up