Медична реформа неможлива без реформи територіальної організації влади

Медична реформа неможлива без реформи територіальної організації влади
У залі засідань обласної ради 16 квітня відбулася нарада керівників області з головними лікарями лікувально-профілактичних закладів.

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

«Нарада присвячена обговоренню проблемних питань у галузі охорони здоров’я Житомирщини, над вирішенням яких послідовно працює обласна рада й депутатський корпус, – зазначає перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков. – На черговій сесії обласної ради, 29 квітня, відбудеться розподіл вільних залишків коштів. Перший крок до поліпшення стану медичної галузі ми зробили на минулій сесії, коли виділили 2,5 млн грн. на звершення будівництва кардіохірургічного центру в обласній лікарні. Зараз стоїть питання ще по цілому ряду об’єктів охорони здоров’я, які потребують ремонту або реконструкції», – каже Володимир Арешонков.

З його слів, минула сесія також продемонструвала неоднозначність думок щодо реформування галузі медицини й охорони здоров’я. «Якщо найближчим часом не буде проведена реформа територіальної організації влади в Україні, якщо бюджетні питання не перейдуть до повноважень громад районів і міст, особливих зрушень у системі медицини не буде, – констатує Арешонков і наводить приклад. – Сьогодні в Коростенському районі найвищий рівень смертності, а там ми маємо найбільшу в області кількість дільничних лікарень – чотири. Слушним є запитання про доцільність їх функціонування. Це має вирішити громада».

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up