І знову про UPG: у Житомирі перекривали дорогу на проспекті Незалежності та біля готелю "Ялинка"

І знову про UPG: у Житомирі перекривали дорогу на проспекті Незалежності та біля готелю "Ялинка"

Поспілкуватися з протестуючими прибули співробітник управління культури і туризму Житомирської обласної адміністрації Олександр Пивоварський, керівник житомирського відділу поліції Сергій Крошко та представник управління екології Житомирської обласної державної адміністрації.

Протестувальники зараз об’єдналися проти дій чи, скоріше, бездіяльності міської влади та регулярно перекривають рух дорогами міста Житомира.

У Житомирі 18 січня 2020 року ввечері перекрили проспект Незалежності біля "ЕКО маркету". Тоді мешканці прилеглих будинків протестували проти незаконного будівництва АЗС UPG. Контролюючі органи виявили масу порушень, є припис від ДАБІ, рішення суду і виконкому Житомирської міськради негайно зупинити роботи, але представники UPG навмисно не отримують приписів і рішень судів. На даний час АЗС готова майже на 96%.

Відео дня

А в понеділок 20 січня 2020 року акцію було продовжено в районі готелю «Ялинка» на проспекті Миру, де разом з мешканцями Довжика також протестували проти розширення виробництва з лакофарбових виробів. 

Спільна акція почалася в понеділок близько 16-ої години та тривала майже дві години. Протестувальники пропускали деякі авто з пасажирами, але більшість транспорту затримувалася приблизно на хвилин 20, а тільки потім мала змогу продовжити свої рух.

В акції брало участь чимало людей, більше 100 чоловік. Серед них також були представники "Національних дружин", які підтримують місцевих жителів в боротьбі за свої права.У розмові з представниками влади мешканці показували документи, які свідчать, на їхню думку, про порушення з боку забудовників та власників обох об’єктів, але чиновники не змогли надати будь-яку аргументовану відповідь. Все зводилося до фрази "ми проведемо перевірку та будемо вживати відповідні заходи". 

Поки лідери мітингувальників мали розмову з представниками влади, учасники акції вигукували гасла: «Ми проти АЗС», організатори зауважили, що акція спрямована проти будівництва лакофарбового заводу на території Оліївської ОТГ Житомирського району.

Нагадуємо, що будівництво АЗС UPG було визнано таким, що відбувається з порушеннями майже всіма контролюючими установами, але ще на початку будівництва представники влади також визнали, що не мають хоч будь-якого впливу на власників та забудовників згаданих об’єктів.

До того ж, в зв’язку зі зміною в законодавстві, з’явилася правова колізія, яка не дозволяє в подальшому брати участь в судових засіданнях представникам протестувальників. Більше того, в законодавстві зараз передбачена норма «адвокатської монополії», відповідно до якої представництво в судах мають здійснювати тільки професійні адвокати з ліцензією. Таким чином,  навіть сама міська рада не може представляти себе в судовому засіданні. Для цього треба укласти договір з адвокатом з ліцензією. А в штаті юридичного департаменту є тільки юристи і жодного адвоката.

Нагадаємо, ТОВ «UPG» будує торговельно-автозаправний комплекс у Житомирі на проспекті Незалежності, 29. Мешканці прилеглих будинків вже кілька разів перекривали дороги та вимагали скасувати будівництво рішенням сесії міської ради.

Стосовно акції протесту проти заводу в Довжику нами був отриманий коментар представника Олієвської ОТГ Анатолія Мельниченко:

«Оліївська сільська рада жодних дозволів на будівництво заводу та на відвід земельних ділянок не надавала. Навіть коли на вже приватній ділянці щось будується, то власники зобов’язані повідомити про це сільську раду для прийняття відповідного рішення. На сьогодні такого рішення немає».

 Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up