Хто в Житомирі визначає автомобільних перевізників: до перевірки долучили правоохоронців

Хто в Житомирі визначає автомобільних перевізників: до перевірки долучили правоохоронців

Антикорупційний рух Житомирщини ініціював перевірку законності дій міських чиновників щодо дій управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради.

Громадська організація  Антикорупційний Рух Житомирщини у липні 2018 року звернулася до правоохоронних органів міста з заявою про злочин щодо протиправних дій управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради. 
Мова йде про те, що протягом декількох років посадові особи управління не проводять конкурси з визначення автомобільного перевізника на автобусних маршрутах загального користування, керівник одноосібно визначає автомобільних перевізників та укладає з ними тимчасові договори, чим порушує антиконкурентне законодавство, перевищує службові повноваження та знищує конкурентні умови на ринку пасажирських перевезень у м. Житомирі.

Наразі прокуратура міста Житомир повідомила нас про те, що за результатами нашого звернення було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061020000182 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України за фактом можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради під час визначення автомобільних перевізників. Підслідність було визначено за слідчим Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області. 
До речі, копію нашої заяви про злочин ми надіслали також до обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та на міського голову. Відповідь поки що отримали від останнього, але за підписом його заступника з питань транспорту Дмитра Ткачука.

На чотирьох сторінках Дмитро Григорович посилається на Закони України «Про місцеве самоврядування», «Про автомобільний транспорт», а також постанову Кабміну «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування». Попри розлогий лист, відповіді на запитання на яких підставах підзвітне йому управління не проводить конкурси на визначення перевізника там не знайшлося.

Відео дня

Тож сподіваємося на правоохоронні органи, що доведуть справу до логічного завершення в межах чинного законодавства.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Inna Zh

    по роду своей работы часто ездила в Ровно, Винницу, Киев, Львов, Луцк -  таких быдлячих маршруток как в Житомире нет нигде- переполненные, места мало, ходят редко в нужном направлении. возможно новые 53 и решили проблему для Крошни и центра, не знаю,  не мой маршрут. Но попробуйте влезть в 26, 11 или 23 при чем независимо  час пик или нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up