Голова норвезької неурядової організації завітав до Житомира з велопробігом. Фото

Голова норвезької неурядової організації завітав до Житомира з велопробігом. Фото

На велосипедах, з відкритим серцем і думками про мир у всьому світі вже 30 років подорожує Торе Норланд – голова норвезької неурядової організації «Bike for Peace».

У 15 років він хотів стати футболістом, але після втрати зору почав шукати своє призначення в іншому. «Не думай про себе, а думай, що ти можеш зробити для інших, навіть якщо ти сліпий», - говорили Торе оточуючі і він дослухався до їх порад.

По два рази на місяць він організовує велопробіги у різні куточки світу, в яких і сам бере участь. В його команді люди різного віку – від 22 до 78 років. Росіяни, українці і норвежці, яким не байдужа доля світу. Вони поділяють ідеї Торе і сподіваються, що одна з головних проблем людства – війна, закінчиться назавжди.

Для цього вони їздять країнами, спілкуються з людьми. Використовують виключно велосипеди – екологічний засіб пересування, який не створює «стін» між учасниками та звичайними людьми, що трапляються на їхньому шляху. До того ж, каже Торе, велосипеди дуже поширений і практичний засіб пересування, а тому в будь-який момент будь-хто, маючи бажання та хороші помисли, може приєднатися до акції на підтримку миру.

Відео дня

Про все це Торе Норланд розповів під час свого візиту в Житомир 25 квітня. Попередньо встиг разом із командою побувати в Києві, а далі відправиться у Новоград-Волинський та Рівне. Свої 62 роки Торе зустріне теж в Україні – у Почаєві.

Його нинішній «Велопробіг за мир», що пролягає через Україну, має на меті показати, що війна – це не локальне явище, а проблема світу. Від неї страждають не лише українці. Наразі завдання людей у всіх куточках планети порозумітися і навчитися вирішувати усі питання мирним шляхом.

Торе називає ситуацію на Сході України війною. У минулому році під час велопробігу в Москві відкрито закликав тамтешніх політиків припинити цю війну. Разом з тим, у багатьох країнах люди вважають війну в Україні конфліктом.

«Це не зовсім правильно говорити конфлікт, бо це війна, це трагедія. Від неї страждають українці, але також і європейці, а Росія отримує різноманітні санкції, - пояснює Торе. – Ми – люди з різних країн, маємо навчитися співпрацювати і обмінюватися ідеями миру, шукати порозуміння. Вам треба працювати, щоб в країні настав мир. Україна переживає тяжкі часи, але є люди, які своїми справами і рішеннями мають змінювати її на краще. В першу чергу, я кажу про молодь. Спілкуючись з українцями, ми можемо отримати певний посил, який передамо усьому світу».

Торе встиг поспілкуватися у Житомирі із заступником міського голови, а також студентами агроекологічного університету і відповісти на їх запитання, подарувати футболки із символікою «Bike for Peace» та книгу про результати роботи його організації.

До слова, «Bike for Peace» співпрацює з різними українськими організаціями і влаштовує не лише велопробіги, але й висаджують дерева миру і влаштовують пробіжки заради миру, інше.

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up