Голос народу: що житомиряни обговорюють у мережі Facebook

Голос народу: що житомиряни обговорюють у мережі Facebook

Збільшення пенсій, побиття лікарки, заборона громадського транспорту на Житомирщині та англійська як друга державна мова. 

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook минулого тижня.

У Кабміні анонсували істотне збільшення пенсій

У Кабміні анонсували збільшення пенсій в Україні до 7 тисяч гривень. Для цього міністерство розробило спеціальну систему. Про це заявила міністр соцполітики Марина Лазебна. За словами Лазебної, розроблена міністерством система передбачає, що дефіцит Пенсійного фонду не зростатиме і це дасть можливість збільшити розмір пенсій у 1,5-3 рази.

«Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, будуть переходити у спадок. Добре, якщо у людини нарешті з'явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат», – зазначила Лазебна.

Відео дня

Однак житомиряни не надто повірили таким обіцянкам та висловили свої думки щодо можливого збільшення пенсій. 

«Навіщо таке писати? Розбурхувати людей. Це буде, коли запрацює накопичувальна система, а у старих пенсіонерів нічого не зміниться», – пише Валентина Іванова.

«Скільки чекати: 10, 15, 20 років? Пустобрех», – обурюється Tatiana Vender.

«За 53 роки стажу дали аж 2100. Собі зарплати взяли б такі», – ділиться Раїса Гребньова.

«Я не готова платити більше. За мою пенсію вже ніхто не заплатить, якщо доживу з їхнім підвищенням. Класно, що ніхто з пенсіонерів не замислюється, що пенсію зараз їм забезпечують на даний момент працюючі. Зате всі кричать: підвищуйте пенсію. Я не згодна оплачувати рахунки інших, коли мені через 10 років не буде на що жити. Можна якось не відраховувати з моєї зарплати відсотки в пенсійний фонд?» – запитує Олена Косяченко.

Побиття сімейної лікарки у Бердичеві

В амбулаторії сімейної медицини у Бердичеві пацієнтка напала на сімейну лікарку. Конфлікт стався через те, що лікар протягом 40 хвилин так і не прийняла хвору жінку з підвищеною температурою. Тепер медик у лікарні вже як пацієнтка, а справою займається ДБР, адже нападниця виявилася суддею апеляційного суду.

Цю тему не оминули і житомиряни, однак думки з приводу цієї ситуації розділились: хтось став на сторону лікарки, а хтось взагалі не підтримує жодну зі сторін.

«Медики не захищені. Кожен може їх облаяти, послати, вже навіть побити. Тому і їдуть медики в інші країни – не до дикарів, а до цивілізованих людей. А дикарі нехай лікують себе самі», – вважає Sergey Kostyk.

«Ні за тих, ні за цих! Ну і справді багато медиків не стежать за своєю мовою», – пише Anton Bondarchuk.

«Натовпу не буде, якщо пацієнтів записувати на час. Та й лікар розвантажиться, не братиме по 50 пацієнтів. А то став без вини винний. Що там роблять у Міністерстві охорони здоров'я?» – цікавиться Алла Лаванда.

«Суддя чекала в черзі. Нічого не дивує? Знаючи, як довго доводиться чекати на прийом до лікаря, не дивуюсь абсолютно. Так, це не реакція покірного раба, який мовчки сидить, поки не закінчиться робочий день. Одне те, що суддя чекала в черзі, говорить про те, що суддя гідна поваги. Ще невідомо, що саме там сталося і за що саме лікар отримала по голові. Можливо, така ж реакція була б не тільки у судді, а в кожної поважаючої себе людини», – зазначає Nadia Lytvynenko.

Англійська може стати другою державною мовою в Україні

Другою мовою в Україні має бути англійська. Як вважають українські чиновники, знання англійської є запорукою української незалежності. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, за 30 років незалежності українська мова, на жаль, так і не стала фундаментальною для українців. Тож він вважає, що англійська має бути обов’язково другою мовою в країні. Зокрема, це потрібно для того, щоб протистояти русифікації зі сторони РФ.

Варто зазначити, що у соцмережах більшість житомирян згодні з такою ініціативою, однак інші наголошують на тому, що спершу було б непогано вивчити досконало українську мову.

«Підтримую! Діти мають бути розвиненими всесторонньо! Англійська – міжнародна мова, і щоб стати повноправним членом розвиненого суспільства, потрібно її знати», – пише Max Verganovskiy.

«Ось читаю коментарі і розумію, що рано вчити англійську явно. А то ж все рівно все життя будете сидіти в Україні, а як поїдете в якийсь Лондон або хоча б на турецький курорт, з вами будуть розмовляти виключно вашою мовою. Навіщо потрібна високооплачувана робота тут, в Україні, зі знанням іноземної мови? Навіщо вчити англійську, якщо у тебе є бізнес, ти ж зможеш знайти партнерів тільки в Україні і навіщо тобі іноземні ринки збуту?

"Навіщо спілкуватися з більшою частиною людей, які живуть не в Україні? Навіщо дивитися фільми оригінальною мовою, щоб зрозуміти реальну гру акторів, їхній сленг і більший сенс? Навіщо купуючи чергову майку в секонді, розуміти, що на ній написано лайку? Навіщо розуміти свої улюблені пісні? А то виходить все слухають, а про що вони – не знають. Навіщо читати іноземні новини і розуміти картину в загальному з усіх боків, є наші смітники типу страна.юа? Навіщо йти в цивілізований світ, де у будь-якій країні знають, крім своєї рідної мови, як мінімум ще 1-3 іноземних? Навіщо покращувати пам'ять і розвиватися як особистість? І ще тисяча разів навіщо?» – запитує Дмитро Богатирчук.

«Не розумію, чому всі так проти. А що поганого в тому, щоб діти знали міжнародну мову? Вам її в руках носити? Ще не одне знання мови зайвим нікому не стало. Половина коментаторів, більш чим впевнена, платять репетиторам з англійської. Так чому проти, щоб просто був належний рівень викладання в школі? То ж нє, краще ж відчувати себе бараном повним "Ай лів ін Житомир" ффффсьо, коли елементарно їдеш десь на відпочинок. Щоб хоча б щось вміти мекати крім "London is the capital of Great Britain" i "my name is ..." То ж нє: "Я не вчив, не знаю тої англійської і життя прожив, і дітям моїм не треба". Ну що за менталітет?» – дивується Olesia Olesia.

«Хай спочатку українська стане першою мовою в країні, а потім про другу можна говорити», – переконаний Максим Маковский.

«Спочатку свою потрібно вивчити», – зазначив Олексій Ільницький.

Обурення щодо заборони руху громадського транспорту на Житомирщині

11 березня стало відомо, що з 12 березня на Житомирщині припиняють роботу рейсові автобуси на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах.

Як пояснив прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник, рух транспорту припинився згідно з постановою Кабміну. Це стосується рейсових автобусів на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах. Це обов’язкова вимога, яка діятиме до кінця «червоної» зони.

Однак жителів області обурила така новина, оскільки багато жителів прилеглих до Житомира сіл працюють у місті. І для них постало серйозне питання, як дістатися роботи, оскільки не всі мають можливість працювати віддалено.  

«Якщо червона зона, то потрібно передусім закрити розважальні заклади та обмежити скупчення людей. Але ж люди, які працюють в сфері продовольчої торгівлі та медицини в місті і живуть в сільській місцевості, мають їздити на роботу, чи всім все рівно? Значить по місту також має припинити роботу міський транспорт», – вважає Олена Сич.

«Я б так не сказала, що транспорт працює у звичайному режимі, лише сидячі місця, а приміський транспорт взагалі не їздить. І як тепер людям добиратися на роботу? Зате в АТБ та інших маркетах черги, як і були, людей повно. І це все нормально, мовчу вже за ті черги, що в поліклініках – на ПЛР та КТ», – пише Світлана Бугайчук.

«Капець, виходить, що вірус живе тільки в селі. Як нам, сільським людям, добиратись до роботи? Наші сільські автобуси ходили і так порожні, там дистанція може бути і 2 метри. Владо, схаменіться!» – закликає Катерина Острогляд.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up