Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Начальник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за три місяці минулого року отримав на цій посаді 65 тис. 369 грн зарплати.

Житомиряни почали активно коментувати новину.

«Кондуктора сколько получают? Тысячи 3? А он, думаю, ворует куда больше, зарплата копеечная. Зато в коммунальном транспорте не затыкается реклама с его именем, так понимаю, это агитация за счёт госресурса на следующие выборы?» – запитує Дмитро Богатирчук.

«Нормальна зарплата. Не заздріть, але вимагайте виконання своїх обов'язків», – пише Ірина Мов.

Відео дня

«То це по-вашому багато? Ви реально так думаєте? У мене менеджери в гарні місяці таку зп отримують. Ви краще Пороху питання задайте, чому у батьків пенсія 1400», – коментує Анатолій Білянець.

«Це нормальна зарплатня для керівника такого підприємства! Тролейбуси почали добре ходити, правда, кондуктори хамоваті, але якщо їх ставити на місце, тенденція хамства піде геть», – пише Марина Шовкопляс.

ТОП-2. Профільному заступнику мера Сергію Кондратюку та підприємствам, які займаються вивезенням побутових відходів, дали два тижні на наведення ладу зі сміттям у Житомирі.

Наболілу для житомирян тему сміття бурхливо коментують у соцмережах.

«У приватному секторі в р-ні Вільського шляху тільки незначна кількість уклала договори на вивіз сміття, інших – вдома не застали. Ніхто не поїде десь шукати це КАТП, щоб укласти договір на вивезення сміття. Квитанції на оплату теж не розносять. Чому в сервісних центрах, куди люди звертаються з питаннями по всім іншим послугам, немає вікна з питань вивезення сміття? Людям повинно бути зручно, ніхто нікуди не поїде шукати по провулкам їхні контори», – коментує Тетяна Дрепіна.

«После погрузки мусора на машины остается куча мусора и часто перевернутые баки. Кто должен убрать остатки мусора: ЖЭКи или те, кто вывозит мусор?» – запитує Людмила Василюк.

«На жаль, наше рідне місто дуже брудне. Повні не тільки баки, а й урни. Подивіться, що робиться на тротуарах, особливо біля бордюрів! Шановні житомиряни, давайте перестанемо кидати сміття собі під ноги, зробимо наше місто чистим і затишним!» – пропонує Наташа Журавель.

«А чому такі накази дають перед виборами? Шановні чиновники, ви повинні думати про тему сміття, екологію цілодобово! І не дивлячись на погоду за вікном! А не лише перед виборами!» – обурливо пише Максим Гакалець.

ТОП-3. Реконструкції центральних житомирських майданів.

Містяни не злишються осторонь нових ідей для майданів Соборний і Перемоги та активно коментують їх у мережі Інтернет.

«Не чіпайте те, що поки непогано виглядає .Зробіть там, де необхідно», – коментує Ірина Жосан.

«А мені незрозуміло, чому на всіх проектах нашого міста так мало дерев. Люди, ми живемо з вами в мальовничому місті, а дерева вирізують і не садять. Скоро будемо смогом дихати», – пише Любов Бесараб.

«Пусть это все делает уже новая власть, очень надеюсь, что она будет порядочной и пронародной. Тогда, возможно, эти проекты будут сделаны хорошо, а при этой власти все разворуют, наймут своих, все сделают не как в проекте, а как дешевле, и будет им счастье за наши деньги...(проект на Михайловской был из цветной плитки, а что мы в результате видим: лежит плитка, причем не такая по форме, как в проекте, и вся серая, ну мы же понимаем, это и цена плитки, и цена работы, так как с узором плитку класть дороже. И соглашусь, во всех проектах мало зелени», – пише Юрій Михайлович.

«Тільки мрії та чергові малюнки. Все, на що спроможні», – коментує Василь Рябець.

ТОП-4. Дівчина, яка пошкодила портрет військового на зупинці у Житомирі, не з'явилася до суду

20 березня у Корольовському районному суді Житомира мали розглядати справу щодо пошкодження портрету військового із проекту «Обличчя миру». Дівчина, яку звинувачують у хуліганстві, на засідання суду не з'явилася. З огляду на те, суддя ухвалив рішення: на наступне засідання доставити її шляхом примусового приводу.

«Хлопцям – уклін і повага! І так потрібно робити з кожним «вуличним героєм». Якщо у нас запрацює система штрафів – ситуація змінниться на краще», – коментує Богдан Радченко.

«Зривати фото вони не боялися, а зустрітись і поговорити, відповісти за свій ганебний вчинок – страшнувато? Боляче за наших хлопців-героїв, гірко усвідомлювати, що такій погані (як ці двоє) все може зійти з рук!» – пише Наталя Мамчур.

«Я перепрошую, що не за темою. Але на зупинці навпроти монумента Слави портрет з проекту «Обличчя Миру» пошкоджений вже дуже давно, і нікому його замінити, здається. Дуже прикро», – коментує Євгенія Канчура.

«Ну що сказати, в її вчинку більшість нашої молоді. Вони роблять дурниці, за які потім навіть не хочуть відповідати. Чим дивляться її батьки? Мали б совість, то самі привели її до суду і просили пробачення перед Героями! Але для цього потрібно мати хоч трішки поваги до себе та навколишнього середовища! Одним словом - ганьба!» – обурено пише Віталіна Страйтович.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up