Економія чи гроші на вітер: чи користуються члени виконкому планшетами, придбаними за бюджетні кошти

Економія чи гроші на вітер: чи користуються члени виконкому планшетами, придбаними за бюджетні кошти

У середу, 10 жовтня, на засіданні виконкому журналісти звернули увагу на те, що більшість членів виконкому прийшли, як кажуть «на легкому», тобто без будь-якої документації та електронних пристроїв.

Лише четверо присутніх використовували для роботи планшети.

Складалося враження, що більшість членів виконкому прийшли «для галочки»: розмовляли між собою, мляво брали участь в обговоренні, роздивлялися щось на мобільних телефонах. Але відчуття командної роботи не спостерігалось за всіма присутніми. Засідання проводив мер Сергій Сухомлин, який паралельно того ж дня вів прийом громадян. Він швидко щось запропонував, також швидко всі проголосували за це й розбіглись.

Нагадуємо, що не так давно для потреб депутатського корпусу міськради та виконкому за бюджетний кошт були закуплені сучасні планшети.

Відео дня

Наші журналісти звернулися за коментарем до керуючого справами виконавчого комітету міської ради Ольги Пашко.

«На виконком ми закупили 25 планшетів, три члена виконкому відмовилися від них, оскільки вони мають власні, тому ми їх здали. Але ми одночасно закупали планшети на виконком, депутатам та на муніципальну інспекцію. Кожному члену виконкому та депутату був виданий планшет за договором, який складали наші юристи. Так що планшети були видані не в постійне користування: після закінчення повноважень вони підлягають поверненню в робочому стані. Отже, всі документи депутатам та членам виконкому надаються в електронному вигляді. У паперовому вигляді ви могли бачити лише ті документи, які містять у собі якусь інформацію, питання стосовно якої розглядаються в закритому режимі», – розповіла Ольга Пашко.

За словами посадовиці, через тендер було закуплено 92 планшети.

Додамо, що рішення про закупівлю планшетів було прийнято на березневій сесії міськради у 2017 році. На ці потреби було вирішено виділити 600 тис. грн.

Мер Житомира тоді прокоментував це рішення наступним чином: «Якщо ви подивитесь вартість цього планшету на «Rozetka» – 9 тис. грн він коштував, а ми закупили на ProZorro за 7,5 тис. грн».

Питання, для чого витрачати бюджетні кошти на придбання гаджетів, якими майже ніхто не користується, залишається відкритим.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up