До уваги рибалок: на водоймах області з 1 квітня заборонено ловити рибу і раків

До уваги рибалок: на водоймах області з 1 квітня заборонено ловити рибу і раків

Управлінням Державного агентства рибного господарства у Житомирській області видано Наказ № 15-у «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2019 році».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.
Відповідно до наказу забороняється вилов водних біоресурсів у такі строки:
- на річках та їх притоках: з 1 квітня до 20 травня;
- на водосховищах та ставках: з 1 квітня до 10 червня;
- у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів: з 1 квітня до 30 червня.
Забороняється всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Житомирській області з 1 квітня до 20 червня та з 15 липня до 5 вересня, під час виношування ікри, личинок, а також першої і другої линьок.
Забороняється в терміни, вказані вище, пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області. Крім цього, забороняється в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів.
Забороняється суб’єктам господарювання всіх форм власності, в тому числі, суб’єктам енергетики різкі коливання рівня води у рибогосподарських водних об’єктах. Рівень води у рибогосподарських водних об’єктах має бути достатнім для забезпечення природного відтворення та життєдіяльності гідробіонтів.
На період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом. 
Виходячи з цього, кожен рибалка повинен заздалегідь ознайомитися з Правилами спортивного і любительського рибальства, щоб випадково не стати порушником.
Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до адміністративної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн. 
Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області просить кожного громадянина свідомо прийняти участь по збереженню рибних запасів в нерестовий період і своєчасно повідомляти про вилов чи знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову, електроструму, вибухівки на телефони «гарячої лінії» (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up