Дилетанти під дахом архіву

Дилетанти під дахом архіву

Ситуація зі звільненням археографа Державного архіву у Житомирській області Наталії Кравчук, про яку ми писали раніше, стала предметом уваги кількох житомирських ЗМІ. Сьогодні виникає цілий ряд питань щодо кваліфікації та професіоналізму керівництва цієї поважної державної установи

В історії зі звільненням, а потім – з поновленням на роботі незаконно звільненої працівниці Державного архіву Житомирської області позитивних зрушень немає. Керівництво установи саботує поновлення її на роботі на посаді провідного археографа, хоча рішення Корольовського районного суду та відповідні дії виконавчої служби здійснені. Судове рішення виконавець змушений був вручити заступнику директора архіву, оскільки сам директор – Антон Миколайович Михайлов «перебував», нібито, у відпустці. Ймовірно, Антону Михайлову необхідний був час для вирішення виниклих проблем через впливових людей.

Конфлікт і судові «розгляди» навколо безпідставного звільнення провідного археографа можуть стати для Антона Миколайовича дуже неприємним моментом у всій його недовготривалій кар’єрі «архівіста». Цікава процедура його призначення на посаду директора архіву за сприяння колишнього голови ОДА Житомирщини – Сергія Мошківського, після звільнення за Наказом Президента України з посади голови адміністрації Житомирського району.

Згідно з нормативно-правовими актами архівних установ, претенденти на посаду директора архіву зобов’язані відповідати кваліфікаційним вимогам і призначаються на конкурсній основі.

Відео дня

Зважаючи на те, що Державний архів Вінницької області очолює доктор історичних наук, професор Юрій Вікторович Легун, а Хмельницький – кандидат історичних наук Володимир Григорович Байдич, у Антона Михайлова із його дипломом Житомирського «Університету сучасних знань» жодних шансів не було. Така ж ситуація з відсутністю належної освіти у заступника Михайлова – Лариси Василівни Мироненко. Таке враження, що в архіві збираються люди, яким немає куди подітися, але їм дуже хочеться керувати, отримувати державні посади та платню.

На сьогодні в архіві немає елементарних умов збереження документів: протікає дах, мокнуть справи, а вони ж є культурною та історичною цінністю України. Що вже говорити про якість і доступність послуг, згідно з інтересами й вимогами громадян. Проте, керівництво архіву не реагує на недоліки, бо головним для них є добра звітність та «валові» результати. Що вже казати про обов’язкову науково-дослідну роботу архіву, яка не має позитивного розвитку, оскільки на керівних посадах знаходяться дилетанти.

P.S. Мабуть, настав час керівництву Житомирської області розібратися в ситуації, яка виникла в Державному архіві Житомирської області, провести атестацію працівників і конкурс на посаду директора.

Микола Корзун

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Shepelyuk Anna

    У нас всі бачать все, але не бачать що у них під носом! Дуже прикро що Товариш Корзун поширює "фейки"! Я особисто Михайлова не знаю, але декілька разів зверталась до держархіву за довідками і якісь обслуговування мене позитивно вразила! Цікаво і те що на архів багато уваги, а до управління культури немає, хоча там править звичайна - швачка Парфентієва!
  • Державний архів Житомирської області

    Журналіст вперто не бажає вивчити реальний стан справ та продовжує готувати для опублікування в газеті неперевірені факти. Застосовує у статті фейкові, неправдиві відомості, підходить до викладення матеріалу різко та однобоко, розраховуючи на не підготовленого читача. Прикро за газету. Ймовірно, редакції теж варто звернути на це увагу, адже це підриває її імідж.

    Варто поінформувати автора статті, що архів є державною архівною установою, а тому призначення керівництва відбувається згідно чинного законодавства за вимогами держуправління.

    Миколі Корзуну доцільно було б поцікавитись про те, що головна функція архіву не лише працювати з документи, які зберігаються у сховищах, а й забезпечувати контроль за процесами діловодства усіх юридичних осіб будь-якої власності, відібрати та наповнити сховища архіву документами для нащадків, налагодити процеси ремонту, реставрації та оправлення архівних справ. Крім зазначеного архів має велику інфраструктуру, а тому виникає безліч питань щодо забезпечення життєдіяльності двох дев’ятиповерхових будинків, де розміщені архівосховища та багато чого іншого.

    Керівництво архіву запрошує усіх небайдужих до культурного надбання держави – документів Національного архівного фонду України та ознайомитись безпосередньо як дотримуються умови зберігання архівних документів, поцікавитись з формами та об’ємами використання архівної інформації іншими видами робіт.

    Сектор по взаємодії із ЗМІ держархіву області

    Alex Krakovsky reply Державний архів Житомирської області

    І в чому "Сектор по взаємодії із ЗМІ держархіву області" конкретно бачить фейк? По пунктах будь-ласка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up