Депутати вирішили вечірню школу в Житомирі поки не зносити та виділили півмільйона на проект нового корпусу Житомирської гімназії №23

Депутати вирішили вечірню школу в Житомирі поки не зносити та виділили півмільйона на проект нового корпусу Житомирської гімназії №23

Депутати Житомирської міської ради на сесії 27 лютого навіть після неодноразових спроб секретаря міськради та на прохання деяких депутатів переголосувати все ж не підтримали рішення про знесення аварійної будівлі вечірньої школи №2.

Перед сесією депутатам повідомили, що будівля перебуває в такому аварійному стані, що подальша її експлуатація неможлива, а ремонт недоцільний. Обгородити парканом для безпеки перехожих теж є проблемою, оскільки будівля впритул прилягає до тротуару. Як повідомила секретар міськради Наталія Чиж, для демонтажу двоповерхової будівлі необхідно витратити близько 800 тисяч гривень. Мабуть, ця сума і викликала шалений опір депутатів. Вони вирішили, що витрачати такі кошти на демонтаж зараз недоцільно, необхідно вивчити це питання і вислухати раціональні пропозиції.

Але деякі депутати відверто говорили: «Землю під вечірньою школою забрати неможливо, бо то є навчальний заклад, і за це одразу буцегарня при будь-якій владі, і тому школу зробили аварійною, хоча там і продовжують, мабуть, вчитися».

Присутні в сесійній залі активісти прокоментували небажання деяких депутатів зносити будівлю: «Знесення – це відкриття ящика Пандори для зміни цільового призначення землі, і робити це безкоштовно ніхто з депутатів не хотів. Тому, поки вони між собою не домовляться, спостерігати нам напівзруйновану будівлю вечірньої школи».

Відео дня

Однак питання безпеки містян залишилося. «Сьогодні, голосуючи за це рішення, ми просто витратимо мільйон з бюджету. Департамент освіти хоче цю будівлю списати і знести, і їх можна зрозуміти. Треба убезпечити громадян, що проходять повз. Тому пропоную обтягнути цю будівлю сіткою, адже огорожу поставити там немає можливості», – запропонував депутат Валерій Горб.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір зауважила, що питання про демонтаж необхідно вирішити терміново, адже з будівлі може почати падати цегла, а повз цю будівлі ходять люди, які можуть постраждати.

Після довгого обговорення та повторного голосування депутати все ж вирішили не підтримувати рішення про списання вечірньої школи.

Але при цьому депутати виділили 500 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції корпусу гімназії №23. «Ще попередньо невідомо, скільки коштуватиме будівництво корпусу, поки не визначилися з кількістю поверхів. Виходячи з підрахунків, наданих департаментом освіти, і приблизної кількості дітей, які навчатимуться, зупинилися на квадратурі 2980 кв. м. Що стосується проектно-кошторисної документації, вже є розрахунки. Проект буде виготовлений за три-чотири місяці», – повідомив начальник управління капітального будівництва міської ради В'ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, що в кабінеті 1-Б класу старого корпусу Житомирської гуманітарної гімназії №23 частково обвалилася стеля. Дві сотні першокласників були переведені з аварійного приміщення в інші корпуси школи. 6 лютого після обговорень з батьками і педагогами було домовлено, що 755 учнів 8-11 класів школи навчатимуться у приміщенні Житомирського державного університету імені Івана Франка. Для вирішення проблеми в міській раді була скликана робоча група, до якої увійшли депутати, працівники виконавчих органів міської ради. Після вивчення питання робочою групою було прийнято рішення не реконструювати стару будівлю, якій вже майже 100 років, а побудувати повністю новий шкільний корпус.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up