"Ваш голос зараховано", - у мережі запустили фейкове голосування проти підвищення тарифів

"Ваш голос зараховано", - у мережі запустили фейкове голосування проти підвищення тарифів

Тема ціни на газ добряче сколихнула суспільство. Щоб підігріти суспільство ще більше сьогодні масово усіма месенджерами запустили фейкову розсилку, яка стала вірусною. Не дзвоніть і не пересилайте цю нісенітницю:

«Наберите 0800302299.это голосование против повышения цен на газ. Вам скажут,, ваш голос зараховано,,. Сообщите всем, это сейчас.»

Отож, чому інформації, яку розсилають у месенджерах, вірити не можна? Давайте спробуємо відповісти на кілька питань:

1. Хто автор? Невідомо.

Відео дня

2. Яке джерело інформації? Невідомо.

3. Звідки вона виникла? Невідомо.

4. Коли вона виникла? Невідомо. Але зазначимо: виникла на емоційному фоні.

5. Де ще можна перевірити інформацію? Ніде. На жодному з сайтів урядових структур немає цієї гарячої лінії. Взагалі.

6. Висновок - вірити не можна.

Перейдемо до самого повідомлення, яке поширюють в чатах:

1. Хто зафіксує ваш голос? Куди ви дзвоните? Невідомо.

2. Гаряча лінія якої структури? Невідомо.

Якщо ви наберете цей номер, вам дійсно скажуть, що ваш голос враховано. Але не скажуть, за що саме враховано ваш голос. І не скажуть, хто його враховує.

Цей номер наразі належить телеканалу «Прямий». За ним голосують глядачі за ті чи інші питання. Тобто, це опитування телеканалу. Подібні речі роблять багато медіа - це маркетинговий хід, який дозволяє взаємодіяти з аудиторією, але не має нічого спільного із репрезентативністю.

Наприклад, сьогодні о 8:58 дзвінок на цей номер врахував би ваш голос за те, що ви не готові вакцинуватися китайським препаратом. А о 9:55 - що посилений карантин не впливає на ваше життя.

9 липня подібне повідомлення з цим же номером розсилали нібито для прийняття закону про мову. https://cutt.ly/7jEtcHT 2018 року людей закликали телефонувати за цим номером і голосувати «проти ЛГБТ в Україні».

Хай там як, опитування на телеканалі триває обмежений час і голосування за конкретне питання уже давно минуло.

Точно відомо одне — у кращому разі, ваш голос за цим номером телефону нічого не змінить. У гіршому – цю ситуацію можуть використати для інших інформаційних вкидів та запуску фейків.

Подібні речі «для розігріву» суспільства використовували у 18-19 лютого 2020 року, мовляв, щоб не везли в Україну «людей з Китаю» - тоді номер телефону належав каналу Балашова 5.10. https://cutt.ly/ljEtayL Пам’ятаєте, чим той розігрів разом із російськими вкидами закінчився? Отож.

Джерело: По той бік новин

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Андрей Максимов

    То що вам ніхрєна не відомо , не означає що народ підтримує зелупососів та їх тарифи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up