12 сесія Житомирської міськради розпочалася зі скандалу

12 сесія Житомирської міськради розпочалася зі скандалу

Під час засідання 12 сесії Житомирської міської ради 21 липня депутати сперечалися про можливість затвердження питань без обговорень.

Під час сесії міськради депутат Юрій Моісеєв вніс пропозицію голосувати за рішення без обговорень, мотивуючи це тим, що депутати повинні працювати в комісіях, а не витрачати час на обговорення.

Дана пропозиція була підтримана більшістю, що обурило багатьох депутатів. У результаті Любов Цимбалюк заявила, що таке рішення є порушенням демократії. Зі слів депутата, до порядку денного входить багато питань, які не обговорювалися на комісіях  і їх фракція не голосуватиме за них без обговорень.

У знак протесту депутати ВО «Батьківщина» покинули сесійну залу. Слід за ними вийшли депутати Радикальної партії.

Відео дня

Вже у коридорі Любов Цимбалюк пояснила, що питання потребують обговорення не тому, що депутати не розуміють суті, а тому що громада міста має знати, за що саме голосує влада. Також депутат наголосила, що особисто секретар міськради Наталія Чиж відвідує лише 20 % комісій.

Депутат Наталія Леонченко запропонувала міському голові зробити перерву і провести нараду з депутатами, оскільки неможна проводити голосування за відсутності депутатів двох фракцій.

Однак Сергій Сухомлин відповів, що так, як проходять сесії в Житомирі, не проходять вони в жодному іншому місті, оскільки «депутати перед камерами перетворюють засідання в цирк».

Мер повідомив, що обов'язково збере депутатів для розмови, але після засідання.

Попри відсутність двох фракцій, сесія продовжується.

Подробиці дивіться  у відеосюжеті на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up