В Україні створять систему раннього втручання

В Україні створять систему раннього втручання

Створення повноцінної системи раннього втручання для допомоги дітям з порушеннями розвитку може змінити життя до 250 тисяч дітей. Про це йшлося під час підписання Меморандуму взаєморозуміння між різними інституціями, що будуть залучені до побудови системи раннього втручання в Україні.

Меморандум підписали Мінсоцполітики, МОН, Мінфін, Мін’юст, МЗС, Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, Всеукраїнське ГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», Благодійний фонд «Інститут раннього втручання» для дітей з порушеннями розвитку та дітей-інвалідів, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», Фундація Soft Tulip (Нідерланди), Європейська асоціація раннього втручання EURLYAID.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, цілий спектр проблем розвитку дитини піддаються корекції, якщо їх виявити та почати систематично працювати над ними, поки дитина ще маленька.

«Зараз у нас фактично не існує єдиної системи раннього втручання для допомоги дітям з порушеннями розвитку. Певну частину роботи з дітьми проводить низка різних інституцій, що логічно між собою не пов’язані. Підписання цього меморандуму дає змогу об’єднати зусилля заради спільної мети – успішного розвитку та соціалізації дітей з особливими потребами в Україні», – зазначила Гриневич.

Відео дня

Підписаний меморандум передбачає не лише об’єднання зусиль усіх інституцій, що підписали документ, а й створення єдиної національної платформи раннього втручання.

Платформа координуватиме роботи різних органів влади, міжнародних і національних організацій для вироблення єдиних підходів та координації роботи зі створення системи раннього втручання. Платформа має також забезпечити інформування громадян України про раннє втручання. Зокрема, це має допомогти батьками, які стикнулися з проблемами розвитку дитини, отримувати актуальну інформацію про те, як направити власні зусилля на розвиток дитини, та інструменти, які вони можуть для цього використовувати.

За матеріалами освіта.ua

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність”
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up