Ще у 14 школах Житомирщини в серпні завершать створення медіатек: наразі тривають ремонти

Ще у 14 школах Житомирщини в серпні завершать створення медіатек: наразі тривають ремонти

На Житомирщині тривають роботи зі створення сучасних мультимедійних бібліотек. 

Як повідомляє прес-служба ОДА, вже працює 10 медіатек: 5 у навчальних закладах Житомира, 2 у закладах в Коростишеві, та у Гришковеціькій, Хорошівській та Новогуйвинській гімназіях.

Наразі тривають ремонтні роботи у 14 навчальних закладах нашої області зі створення медіатек, відкриття яких заплановано на початку нового навчального року у школах. Перелік закладів освіти, у яких ведуться ремонтні роботи у медіатеках:

• Попільнянська гімназія №1 Попільнянської селищної ради;

Відео дня

• Райгородоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів Бердичівського району;

• Малинський ЗНВК «Школа-ліцей №1 ім. Ніни Сосніної» м. Малин;

• Новоборівський ЗНЗ І-ІІІ ст.-ліцей Новоборівської селищної ради Хорошівського району;

• Черняхівська гімназія Черняхівського району;

• Брусилівська гімназія ім. Готовчиця Брусилівська сільська рада;

• Олевська гімназія Олевської міської ради (ОТГ);

• Станишівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Станішівської сільської ради;

• Ємільчинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Ємільчинської селищної ради;

• Овруцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Овруцької міської ради (ОТГ);

• Пулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Пулинської селищної ради;

• Опорний навчальний заклад «Романівська гімназія» смт. Романів;

• Коростенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 м. Коростень;

• Житомирська міська гуманітарна гімназія №3.

У червні 2018 року розпочали роботи по реконструкції приміщень у Райгородоцькій ЗОШ І – ІІІ ступенів для створення медіатеки. Наразі ремонтні роботи вже завершені.

Про це повідомила начальник відділу освіти Бердичівської райдержадміністрації Оксана Деліу. За її словами, відкриття сучасної медіатеки заплановано на середину серпня. Поки що всі роботи з реконструкції приміщення виконуються згідно плану. Вже завершені ремонтні роботи, найближчим часом буде проведено технічний нагляд. Також очікуємо, що за два тижні вже завеземо нові меблі та обладнання до медіатеки.

На об’єкті у Райгородоцькій ЗОШ побувала заступник голови Бердичівської райдержадміністрації Людмила Димидюк: «Ми вже маємо медіатеку, яка діє в Гришковецькій гімназії. Нова з’явиться незабаром і у Райгородоцькій школі. Тут діти матимуть змогу знайти нових друзів, спілкуватися у вільний час, якісно і з легкістю готуватися до уроків.

Реконструкція приміщення медіатеки відбувається за співфінансування обласного та районного бюджетів у рівних частинах – по 180 тис. грн. Кошти з району спрямували на проведення ремонтних робіт, а кошти з обласного бюджету – на закупівлю меблів та обладнання медіатеки.

Нагадаємо, що переобладнання та відкриття медіатек на Житомирщині реалізується в рамках меморандуму про впровадження інклюзивної освіти, який підписали дружина Президента України Марина Порошенко і голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка"
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up