Фотовиставка «Погляд патріота» стала символічною

Фотовиставка «Погляд патріота» стала символічною
В Обласній бібліотеці ім. стартувала фотовиставка починаючого фотографа, студентки історичного факультету ЖДУ ім. Івана Франка Марії Хомчук.

Початок  виставки саме у серпні ­– символічний, адже вона присвячена Дню Незалежності. Від ідеї, яка народилася за чашкою кави, до її втілення минув лише місяць.Серед моделей були як пересічні громадяни, так і знайомі Марії: громадські активісти, журналісти, політики – Дмитро Кропачов, Олег Горай, Юрій Мойсеєв. У втіленні задуму Марії допомагала подруга Анна Данюк-Черкашина  й усі, хто позував для патріотичних фото.  У Житомирі виставку можна побачити до кінця серпня, далі дівчина планує показати свої світлини у інших містах.

Як розповідає Маріє, до створення виставки її надихнуло те, що за вікном, адже до подій що відбуваються в країні неможливо залишитися байдужою. Досить поетичну назву виставка отримала саме тому, що, на думку дівчини-фотографа, лише через очі можна побачити те, що переживає людина в душі, адже зараз  чи не кожен українець вболіває за власну державу.Мистецтвом фотографії Марія Хомчук займається не так давно, лише рік, але вже звикла не розлучатися з фотоапаратом.

«Фотографія для мене – це щось більше, ніж просто відбитки світла на аркуші паперу, це відбитки спогадів, подій і людей. Через деякий час фотографія стає звичкою і, потім, на запитання «чому фотографуєш?» єдина відповідь, яка приходить на думку, це: "Фотографую,бо не можу зупинитися» – каже фотограф.

Відео дня

Марія Шомко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up