Житомирянам розповіли, як боротися з квартирними крадіжками

Житомирянам розповіли, як боротися з квартирними крадіжками
Під час прес-конференції представників Державної служби охорони, 16 січня журналістам розповіли про всеукраїнську охоронну акцію «Квартира під охорону», яка триватиме з 15 по 30 січня 2015 року включно.

Упродовж цього часу жителі області мають змогу скористатися знижкою на проведення монтажних робіт, адже разове  встановлення охоронних приладів дороговартісне. Як повідомляє керівництво УДСО, щомісячна абонентська плата для квартири становитиме лише 100 грн, а будинку – 150 грн.

Ігор Товкач, який тимчасово виконує обов’язки начальника УДСО, зауважив, що акція дає змогу максимально вбезпечити охоронність майна,  водночас здешевлюючи взяття його під охорону.

Під час прес-конференції правоохоронці також розповіли, що кримінальні елементи активно намагаються перешкоджати їхній діяльності.

Відео дня

«Кримінальний елемент – дуже винахідливий. Інколи справа доходить до того, що вищеназвані навіть намагаються знешкодити партульні авто, аби ми не встигли прибути на місце крадіжки», – ділиться начальник відділу техслужби та матеріального забезпечення УДСО В’ячеслав Фещенко.

Показали навіть наочний приклад такої винахідливості – 19 «їжаків», яких зловмисники  розкидали дорогою, аби зупинити групу реагування. Більш радикально злочинці діяли під час спроби пограбування відділення банку у Новогуйвинському, коли шлях виїзній групі перекрили поваленим деревом.

«На щастя, мали групу підкріплення, яка вирушила по об’їзній і встигла прибути вчасно», – каже В’ячеслав Фещенко.

До уваги присутніх представили складові систем охоронної та тривожної сигналізацій. Зазначивши, що підключення до системи сигналізації є своєрідною профілактикою. Адже, маючи намір пограбувати чиєсь житло, зловмисники, зазвичай, роблять розвідку, а наявність сигналізації чи інших технічних засобів захисту часто відлякує профанів.

З розвитком техніки людина навіть на телефоні може бачити те, що відбувається у її оселі. Також існують сигналізації, які реагують на задимлення, затоплення та витік газу,  розповідають у службі охорони.

Перед встановленням сигналізації у помешкання, спеціалісти Державної служби охорони вивчають можливі шляхи проникнення та вираховують оптимальну схему захисту, а людина, орієнтуючись на свій матеріальний стан, обирає для себе найоптимальніший варіант.

Журналісти запитали у правоохоронців, чи можливо  здати під охорону житло лише на окремий період, наприклад, декілька місяців. Адже, беручи до уваги той факт, що, сплачувати за охоронність, наприклад, дачних будиночків нерентабельно, то правоохоронці йдуть громадянам назустріч.

Статистика спроб крадіжок свідчить, що фактор надійності служби охорони становить 99, 9 %. Проте слід зауважити, що з швидкоплинними злочинами, коли крадіжка за часом займає декілька хвилин, боротися поки важко.

У системі УДСО зафіксовано 2 000 помешкань, які охороняються в Житомирській області. З них 1 615 квартири та 380 будинки (інше – гаражі і т. д.).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up