Завершується судовий розгляд справи Романа Кучера

Завершується судовий розгляд справи Романа Кучера

В середу 12 червня 2024 року відбулися дебати у судовому засіданні по справі щодо обвинувачення відомого житомирського підприємця Романа Кучера.

Він звинувачується за статтею Кримінального кодексу «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до ЗУ військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».  

Як ми уже писали, судовий розгляд поступово перетворюється на якийсь фарс. Причому це чітко усвідомлюють всі сторони по справі, в тому числі і суд. Фактом, що справа стає жалюгідною комедією, є те, що спочатку намагалися навіть допитати у якості свідка засновника соціальної мережі Фейсбук Марка Цукерберга. 

Відео дня

Головний свідок – житомирський міський голова Сергій Сухомлин - так жодного разу не з’явився до суду, хоч прокуратура також заявила його як свідка і навіть суд кілька разів робив виклик.

Ще раніше, на засіданні 25 січня 2024 року відбулося продовження цієї історії. Під час судового засідання було допитано експерта Романа Довжаницю, який робив дослідження фото, яке було розміщене в соціальній мережі Фейсбук. Експерт заявив, що він нібито також є розробником методики дослідження фотозображень. При цьому у висновку експерта Роман Довжаниця зазначив, що «було досліджено фотозображення» та встановлено, що на них можна ідентифікувати будівлю Житомирської міської ради. Також на фото експерт побачив особу чоловічої статі зі зброєю в руках та у формі ЗСУ. На запитання: яким чином експерт дійшов до цього висновку, він відповів, що «особа у формі зеленого кольору». На наступне запитання: «чому експерт вирішив, що на фото особа чоловічої статі», було отримано відповідь, що «на фото у особи коротке волосся та вона у штанах».

На заперечення, що зараз в спідниці частіше можна побачити чоловіків, ніж жінок, експерт заявив, що «це його особиста думка». Також у питаннях до експерта не було зазначено, чи тримає особа в зеленому одязі зброю, чи ні. Експерт сам вирішив додати цей висновок, але на запитання суду та сторони захисту не зміг чітко пояснити чому саме він прийшов до цього висновку.

На судовому засіданні 12 червня 2024 року прокурор по справі М.Ю. Пянківський в промові вимагав покарання для Романа Кучера у вигляді 5 років позбавлення волі з частковою конфіскацією майна.

Адвокат обвинуваченого Олександр Вірьовкін і сам Роман Кучер заперечували будь-які звинувачення, посилаючись на те, що всю інформацію для свого посту в Фейсбуці Роман отримав з відкритих джерел. Більш того, сторона захисту зазначила, що сам Сергій Сухомлин разом з іншими керівниками міста та області проводив відеоконференції та брифінги на фоні будівлі Житомирської міської ради, що взагалі нівелює будь-які обвинувачення в злочині.

Суддя Корольовського районного суду м. Житомира О.Б. Покатілов наголосив, що в зв’язку з великою завантаженістю суддів 18 червня Роман Кучер зможе виступити з останнім словом, а рішення суд оголосить наступного дня – 19 червня 2024 року.

Чекаємо на подальший розвиток подій. 

Руслан Мороз

Читайте також:

 Житомирського підприємця Романа Кучера обвинувачують в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в умовах воєнного стану.

Розгляд справи щодо обвинувачення Романа Кучера знову перенесено.

Суд знову відклав розгляд справи щодо Романа Кучера внаслідок неявки свідків.

Сюр під час війни: Продовжується судовий розгляд справи Романа Кучера.

Розгляд справи щодо обвинувачення Романа Кучера у несанкціонованому поширенні інформації перенесено.

Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Valeriy Skorikov

    Ось так фабрикуються справи проти непокірних.

keyboard_arrow_up