Сюр під час війни: Продовжується судовий розгляд справи Романа Кучера

Сюр під час війни: Продовжується судовий розгляд справи Романа Кучера

У Корольовському суді міста Житомир продовжується розгляд справи Романа Кучера.

25 січня 2024 року відбулося чергове засідання з вказаної справи. Мабуть, цілком суб’єктивна думка склалася у присутніх, що все це починає нагадувати якийсь голівудський фільм, адже всі звинувачення Романа Кучера в «несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до ЗУ військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану», грунтуються на не зовсім зрозумілих доказах.

Нагадуємо, що раніше ми вже зазначали, що судовий розгляд поступово перетворюється на якийсь фарс. Причому це чітко усвідомлюють всі сторони справи, в тому числі і суд. Фактом, що справа стає жалюгідною комедією, є те, що з початку намагалися навіть допитати у якості свідки засновника соціальної мережі Фейсбук Марка Цукерберга. 

Відео дня

Головний свідок – житомирський міський голова Сергій Сухомлин - так жодного разу не з’явився до суду, хоч прокуратура також заявила його як свідка і навіть суд кілька разів робила виклик.

Також виклик до суду було проігноровано представниками веб-порталу «Житомир.інфо». 

На засіданні 25 січня 2024 року відбулося продовження цієї історії. Під час судового засідання було допитано експерта Романа Довжаницю, який робив дослідження фото, яке було розміщено в соціальній мережі Фейсбук. Експерт заявив, що він нібито також є розробником методики дослідження фотозображень. При цьому у висновку експерта Роман Довжаниця зазначив, що «було досліджено фотозображення» та встановлено, що на них можна ідентифікувати будівлю Житомирської міської ради. Також на фото експерт побачив особу чоловічої статі зі зброєю в руках та у формі ЗСУ. На запитання, яким чином експерт дійшов до цього висновку, він відповів, що «особа у формі зеленого кольору». На наступне запитання: «чому експерт вирішив, що на фото особа чоловічої статі», було отримано відповідь, що «на фото у особи коротке волосся та вона у штанах».

На заперечення, що зараз в спідниці частіше можна побачити чоловіків, ніж жінок, експерт заявив, що «це його особиста думка». Також у питаннях до експерта не було зазначено, чи тримає особа в зеленому одязі зброю, чи ні. Експерт сам вирішив додати цей висновок, але на запитання суду та сторони захисту не зміг чітко пояснити чому саме він прийшов до цього висновку.

На попередніх засіданнях наголошувалося, що планується закінчити дослідження доказів та перейти до стадії судових дебатів. Але цього разу стороною захисту було заявлено про нових свідків. Таким чином, судове засідання знов продовжується на стадії допиту свідків.

Наступне засідання планується провести 13 лютого 2024 року.

Чекаємо на подальший розвиток подій.

Руслан Мороз

Читайте також:

 Житомирського підприємця Романа Кучера обвинувачують в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в умовах воєнного стану.

Розгляд справи щодо обвинувачення Романа Кучера знову перенесено.

Суд знову відклав розгляд справи щодо Романа Кучера внаслідок неявки свідків.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up