На житомирському ринку годину шукали 4-річного малюка

На житомирському ринку годину шукали 4-річного малюка

Загалом же за тиждень поліцейські розшукали і повернули батькам десятьох неповнолітніх, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Упродовж тижня, з 7 по 14 жовтня, до територіальних підрозділів поліції регіону надійшли повідомлення про зникнення десятьох неповнолітніх. Нині усі діти розшукані. Окрім того, за вказаний період зареєстровано низку неприємних подій, пов’язаних з підлітками. Поліція закликає батьків сумлінніше ставитись до обов’язків з виховання дітей.

Як повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, найбільше повідомлень про події із дітьми надійшло за святкові вихідні дні. 

Серед таких розшук 4-річних дітей у містах Житомирі та Бердичеві. В обох випадках дорослі загубили малечу. В обласному центрі, поки батько скуповувався на одному з місцевих ринків, його 4-річний син пішов блукати торговими рядами. Знайти дитину вдалося майже за годину за допомогою патрулів поліції. А у Бердичеві маля того ж віку «втекло» від старшої сестрички, допоки їх матір була у магазині. На малолітнього хлопчика без нагляду дорослих звернули увагу перехожі і сповістили поліцейських, які повернули дитя мамі. 

Відео дня

На Овруччині 14-річний підліток пішов на сільську дискотеку і не повернувся ночувати додому. Його схвильована мама повідомила про це правоохоронців, і уже під ранок місцезнаходження тинейджера було встановлено. 

У Баранівському районі за таких же обставин зникли дві 14-річні подружки. 9-класниці суботнього вечора пішли на танці і до своїх домівок не повернулись. Їх рідні повідомили про це поліцію лише за добу після зникнення. Станом на ранок 15 жовтня обидві дівчини повернулись додому. Наразі з ними та дорослими членами сім’ї працюють правоохоронці. 

У Коростишівському районі 10-річний хлопчик, який гостював у діда, залишившись без нагляду, натрапив на горілчані вироби і, вочевидь, покуштував алкоголю. У важкому стані дитину було госпіталізовано. Його здоров’ям нині опікуються медики. За вказаним фактом правоохоронці проводять перевірку.

А у Лугинському районі розпочато кримінальне провадження за фактом необережного спричинення тілесного ушкодження 13-річному хлопцеві його 15-річним товаришем. Попередньо встановлено, що підлітки грались пневматичною гвинтівкою родича одного з них і зброя вистрелила у руках старшого із хлопців. 

– Усі ці та інші події, які стались минулого тижня (а найбільше – на вихідних) із дітьми, у переважній більшості стали можливими через недогляд дорослих – батьків або осіб, які їх замінюють. Відтак ми закликаємо усіх громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, відповідальніше ставитись до обов’язків по їх вихованню. Контролюйте дітвору відповідно до її віку, цікавтесь колом друзів та інтересів підлітків. Тримайте подалі від дітей предмети і речовини, що можуть травмувати їх або негативно вплинути на стан їх здоров’я. Поліція покликана уберігати дитину від вчинення правопорушень і злочинів, однак її догляд і виховання – прямий обов’язок батьків, - прокоментувала керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук.

Станом на 15 жовтня у розшуку перебуває 17-річна Дарина Кудрій з Олевського району. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up