У Житомирському районі безпідставно завищили ремонт доріг на суму понад 300 тис грн

У Житомирському районі безпідставно завищили ремонт доріг на суму понад 300 тис грн

Прокуратура заявила позов про скасування договорів підряду.

Житомирською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання веб-порталу Уповноваженого органу з питань закупівель, виявлено порушення вимог закону органом місцевого самоврядування при закупівлі робіт з капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення, - інформує Прокуратура Житомирської області.

Установлено, що однією із сільських рад Житомирського району укладено із підприємцем договори підряду на виконання капітального ремонту дороги у межах населеного пункту, загальною вартістю 1,8 млн грн.

Однак, при укладанні договорів, сторонами безпідставно включено до вартості робіт, оплата яких проводиться за бюджетні кошти, понад 300 тис грн податку на додану вартість, у той час як підрядник не є платником цього податку.

Відео дня

Крім того, сільською радою укладено два договори на ремонт однієї ж і тієї вулиці з тим, щоб уникнути відкритих торгів, які передбачають можливість участі суб’єктів господарювання на умовах добросовісної конкуренції, та укласти прямі договори із самостійно обраним підрядником.

Характерно, що роботи з капітального ремонту доріг були прийняті сільською радою уже в день укладення відповідних договорів.

Місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі територіальної громади, пред’явлено позов про визнання недійсними зазначених договорів  капітального ремонту вулиці у населеному пункті Житомирського району.

Наразі по справі господарським судом Житомирської області відкрито провадження.

Місцевою прокуратурою і в подальшому вживатимуться заходи із захисту інтересів держави у сфері здійснення закупівель за державні кошти.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up