Смерть породіллі у Коростишеві: поліцейські зібрали докази вини лікарів

Смерть породіллі у Коростишеві: поліцейські зібрали докази вини лікарів

7 квітня 2017 року до Коростишівського відділу поліції надійшла заява від жителя району про смерть під час пологів у місцевій лікарні його 37-річної дружини через неналежне виконання медпрацівниками професійних обов’язків.

У ході досудового розслідування поліцією на підставі отриманих свідчень та результатів проведених спеціальних експертиз  зібрано докази вини лікарів. 7 вересня 2018 обвинувальний акт направлено до суду, - повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області.

За словами 38-річного чоловіка, він привіз дружину увечері 6 квітня 2017 до пологового відділення. Близько 21.00 він вийшов з лікарні і на той момент з жінкою усе було добре. Однак уранці він дізнався про смерть дружини.

Досудове розслідування за цим фактом проводилось за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Відео дня

- Слідчими проведено низку дій, спрямованих на встановлення усіх обставин події, у тому числі було призначено комплексні експертизи фаховості дій медиків, - розповів  начальник слідчого відділення Коростишівського відділу поліції Сергій Данилюк. – Такі дослідження довготривалі, але саме вони дають можливість отримати відповіді на багато принципових для розслідування питань.

За висновком експертиз, лікарі, які проводили огляд породіллі, неправильно визначили її стан та не віднесли жінку до категорії вагітних з ризиком розриву матки під час пологів.  А саме це стало причиною її смерті. Ненароджена дитина померла від внутрішньоутробної асфіксії.

Досудове розслідування проводилось під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури.

Відповідно до санкції статті невиконання або неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжні наслідки, карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 5 років, або виправними роботами, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 2 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Vladimir Delovoi

    99% шо нікого не посадять...😥
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up