Прокурор Житомирщини Любомир Війтович: "Наш фах вимагає повної самовіддачі та постійної самоосвіти"

Прокурор Житомирщини Любомир Війтович: "Наш фах вимагає повної самовіддачі та постійної самоосвіти"

У четвер, 24 травня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся міжгалузевий семінар, на якому молоді спеціалісти обговорили проблемні питання на основних напрямах прокурорської діяльності.

У семінарі взяли участь прокурори місцевих прокуратур зі стажем роботи до трьох років, працівники, які вийшли на роботу після перебування у відпустці для догляду за дитиною, а також кандидати на посаду прокурора у межах конкурсного добору, який наразі проводиться Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів України, - інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Відкриваючи захід, прокурор області Любомир Війтович зазначив, що серед визначених законодавством обов’язків прокурора – постійне підвищення своєї професійної майстерності, особливо в умовах реформування правової системи держави.

«Наш обов’язок не лише оперативно відслідковувати та вивчати законодавчі зміни, а й виробляти практику їх застосування під час виконання своїх повноважень», - наголосив Любомир Війтович, додавши, що від цього залежить успішність та результативність роботи.

Відео дня

На підтвердження цієї тези керівник обласного відомства навів конкретні цифри і факти. Зокрема, з початку року, за підтримання прокурорами публічного обвинувачення, судами перших інстанції регіону ухвалено більше тисячі вироків у кримінальних провадженнях, понад 140 кримінальних проваджень розглянуто апеляційним судом.

Прокурор області також відзначив ефективну роботу щодо протидії корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням: з початку року  погоджено органам національної поліції складання та направлення до суду понад 100 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, прокурори взяли участь у розгляді судом 92 справ такої категорії, а також зареєстровано 7 кримінальних проваджень за статтею 366-1 КК України за фактами умисного неподання декларацій, досудове розслідування у яких триває.

Одним із дієвих механізмів захисту державних інтересів, зауважив він,  залишається вжиття заходів представницького характеру, додавши, що цьогоріч органами прокуратури області до судів подано позовів на суму понад 158 млн грн, наразі задоволено та добровільно відшкодовано за закритими справами на суму 33 млн грн, забезпечено реальне виконання судових рішень на 99,2 млн грн.

Підсумовуючи свій виступ перед учасниками семінару, Любомир Війтович зауважив, що у кожній місцевій прокуратурі мають працювати високваліфіковані спеціалісти, адже прокурорський фах вимагає повної самовіддачі та постійної самоосвіти, а також, крім бездоганної професійності, прокурор повинен бути взірцем високої моральності та законослухняності.

«Особливу увагу звертаю на доброчесність вашої поведінки, додержання вимог Кодексу професійної етики та поведінки прокурів, а також Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, щодо повного декларування майнових статків та відповідності способу життя офіційно одержуваним доходам», - наголосив Любомир Війтович.

На семінарі із темою «Основні вимоги Положення про організацію кадрової роботи в органах прокуратури» виступив начальник відділу роботи з кадрами Олександр Башинський.

Також  були обговорені такі важливі питання, як особливості досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх, протидія корупційним правопорушенням, здійснення повноважень на пріоритетних напрямах представницької діяльності, нагляду за додержанням законів органами поліції, нагляду за додержанням законів при застосуванні примусових заходів адміністративного характеру, своєчасності, повноти і достовірності обліку роботи прокурора тощо, на яких зупинилися у своїх виступах прокурори відповідних напрямів діяльності, які мають значний практичний досвід роботи.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up