Повіривши в класичні схеми шахраїв, жительки області втратили понад 20 тисяч гривень

Повіривши в класичні схеми шахраїв, жительки області втратили понад 20 тисяч гривень

25 січня до поліції звернулись двоє жительок області із заявами про ошуканства. Жінки повірили у вже класичні історії: про потрапляння рідної людини до лікарні та блокування банківської картки.

Заявниці втратили загалом понад 20 тисяч гривень. Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень поліцейські встановлюють причетних до шахрайств та закликають полісян не довіряти незнайомцям, - вкотре нагадує відділ комунікації поліції Житомирської області.

До романівських поліцейських звернулась 42-річна жителька смт Мирополя та розповіла, що через необачність втратила заощадження з двох банківських рахунків. За словами жінки, до неї зателефонував незнайомець, який назвався працівником служби безпеки банку та у розмові дізнався всі конфіденційні відомості для доступу до рахунків. Жінка повідомила йому інформацію щодо банківських карток, оформлених у двох різних банківських установах. У результаті з її рахунків зникли 8 360 гривень. 

Увечері 25 січня до Хорошівського відділення поліції звернулась 71-річна жителька селища. Пенсіонерка розповіла, що кілька годин тому віддала незнайомцю всі заощадження, повіривши, що таким чином допомагає врятувати життя сина. За словами заявниці, до неї зателефонував невідомий, який назвався медичним працівником. Чоловік сказав, що її син потрапив у ДТП та потребує негайного хірургічного втручання, але для надання якісної допомоги потрібні кошти. Відтак схвильована пенсіонерка назвала свою домашню адресу та через деякий час віддала невідомому візитеру 10 тисяч гривень та 100 доларів США. Лише згодом зателефонувала сину та дізналася, що з ним все гаразд, а її ошукали.

Відео дня

Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) ККУ поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про блокування банківських рахунків, потрапляння рідних у біду або іншу подію, що потребує невідкладних грошових операцій.

Запам’ятайте прості правила:

- у разі, якщо вам повідомляють про потрапляння рідної людини у ДТП, раптове захворювання, затримання поліцією тощо, уточніть усі відомості, у тому числі, де саме знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до відповідного закладу (лікарні, поліції), з’ясуйте всі обставини; 

- спробуйте зв’язатись із людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо;

- ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим чи іншої термінової потреби, незнайомим людям;

- пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви. Працівники банків не можуть просити вас вчинити якісь грошові перекази нібито для захисту ваших же коштів!

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up