На Житомирщині за шахрайство судитимуть керівника апарату суду

На Житомирщині за шахрайство судитимуть керівника апарату суду

Керівник апарату одного із міськрайонних судів Житомирської області звинувачується у шахрайстві.

 Керівник апарату одного із міськрайонних судів Житомирської області обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369  КК України (шахрайство, підбурювання іншої особи до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), - інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні затверджено прокуратурою Житомирської області та скеровано на розгляд до Коростенського міськрайонного суду.

За результатами досудового розслідування установлено, що посадовець підбурив жителя Коростенського району до надання неправомірної вигоди судді Коростенського міськрайонного суду, запевнивши, що за відповідну суму його знайомому призначать покарання, не пов’язане із позбавленням волі.

Відео дня

У подальшому керівник апарату суду одержав 9000 грн нібито для того, щоб розділити суму із суддею, який розглядав справу, хоча насправді не мав наміру передавати гроші будь-якій службовій особі, натомість шахрайським шляхом заволодів коштами.

Злочинні дії посадової особи апарату суду викрито завдяки злагодженим професійним діям прокуратури області спільно з Управлінням захисту економіки в області та Головним управлінням Нацполіції в області, які затримали особу в одному із міст області, безпосередньо під час одержання ним грошових коштів.  

Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводило слідче управління ГУНП в області.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up