На Житомирщині селищного голову засудили до 4 років в’язниці

На Житомирщині селищного голову засудили до 4 років в’язниці
Прокуратурою Ружинського району підтримано у суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Ружинським районним судом, учора, 2 липня, винесено вирок селищному голові.

У ході судового розгляду встановлено, що у серпні 2013 року, за результатами відкритих торгів, між селищною радою та приватним підприємством укладено договір на закупівлю вантажного автомобіля-сміттєвоза вартістю майже 400 тис грн.

У подальшому селищний голова підробив документи про передачу спецавтомобіля селищній раді, на підставі яких на банківський рахунок приватного підприємства було перераховано бюджетні кошти. Хоча, насправді, вантажний автомобіль не було поставлено.

Відео дня

Обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Окрім цього, посадовця позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки, а також на нього накладено штраф на суму 8,5 тис грн.

За повідомленням прес-служба прокуратури Житомирської області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Місцевий

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera 09:40 Окупанти втратили 1270 осіб за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up