На Житомирщині організованій злочинні групі повідомили про підозру у скоєнні розбійних нападів зі зброєю та замаху на вбивство працівника поліції

На Житомирщині організованій злочинні групі повідомили про підозру у скоєнні розбійних нападів зі зброєю та замаху на вбивство працівника поліції

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою розбійних нападів у Київській області.  

Наразі, 18-20 травня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, злочинній групі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, - інформує пресслужба прокуратури Житомирської області.

Зокрема, організатора підозрюють у скоєнні злочину за ч. 4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (розбій з проникненням у житло, вчинений організованою групою, незаконне поводження зі зброєю). Інших трьох учасників – також за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 та одного з них ще й за ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) КК України.

За даними слідства, житель міста Києва, 1978 року народження, раніше судимий, з метою протиправного заволодіння майном та грошовими коштами заможних мешканців¸ організував та очолив стійку групу осіб, залучивши ще трьох своїх знайомих киян, 1976, 1978 та 1988 років народження. 

Відео дня

Правоохоронці викрили та затримали групу у грудні минулого року під час розбійного нападу на будинок заможної родини, що у Києво-Святошинському районі. У ході затримання нападники чинили опір, до того ж, один із них здійснив постріл з вогнепальної зброї, цілившись в обличчя працівнику поліції.

У затриманих вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, приведеної в бойову готовність, боєприпаси до неї, спеціальний засіб для злому, світлошумову гранату, а також автомобілі BMW та Volkswagen Toureg, які вони використовували для скоєння злочинів.

Крім того, організатор групи підозрюється у вчиненні протягом жовтня 2017- лютого 2019, разом з іншими спільниками, трьох розбійних нападів на території міста Житомира та району.   

Зокрема, під час розбійного нападу на помешкання у селі Зарічани потерпілим було заподіяно збитків на суму майже 780 тис грн.

 Також, об’єктами розбійних нападів організатора групи і його спільників  стали ювелірна майстерня та офіс приватного підприємця у місті Житомирі, під час яких вони заволоділи чужим майном на загальну суму майже 276 тис грн.

За клопотаннями, погодженими прокуратурою, з метою відшкодування спричинених збитків та забезпечення подальшої конфіскації, на автомобілі накладено арешт.

Усім чотирьом фігурантам справи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, триває.

Довідково: санкція суворішої, ст. 348 КК України передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття 10:00 Інцидент на Бердичівській: чоловік погрожував водійці ножем та пошкодив автомобіль Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 09:40 Втрати ворога на 7 травня: 25 танків, 1160 осіб 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 7 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 7 травня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:00 Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників photo_camera 16:54 Триста працівників комунальних підприємств прибирали і впорядковували місто після зими photo_camera 16:29 На трасі Київ-Чоп у Звягельському районі автомобіль збив 29-річну місцеву жительку 16:00 Ревнощі довели жительку Бердичівщини до суду 15:40 За минулу добу на Житомирщині виникло дві пожежі сухої трави та одна - торфу 15:23 Майже 10,5 тис. мешканців Житомирської області отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій 15:00 У Житомирі викрили лікаря ВЛК, який за винагороду обіцяв «білий квиток» для військовозобов’язаного 14:40 Захворюваність га грип і ковід є нижчою за епідемічний поріг на 21% 14:20 У Житомирському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя» play_circle_filled 14:00 Голокост на Житомирщині: В Ізраїлі розпочалися траурні заходи до Дня Катастрофи (Голокосту) play_circle_filled 12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up