Крадіжки лісу на Житомирщині не припиняються

Крадіжки лісу на Житомирщині не припиняються

16 кримінальних проваджень щодо крадіжок лісу відкрито на Житомирщині за півроку.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Порушення встановленого порядку заготівлі і вивезення деревини виявила 14 липня рейдова бригада державного підприємства «Житомирське ЛГ» у лісовому кварталі Пилипівського лісництва.
Близько 22 години громадянин Л., мешканець с. Глибочок Житомирського району, самовільно завантажив на кінну підводу заготовлений лісорубною бригадою пиловник та техсировину дубову, а також дрова паливні твердих порід загальною масою до 1 м.куб. Однак вивезти з лісу вкрадене порушнику завадила державна лісова охорона підприємства – вона затримала чоловіка безпосередньо при виїзді з лісового масиву.
На лісопорушника оформлено відповідні матеріали щодо крадіжки готової лісопродукції та передано в правоохоронні органи.
"Загалом у І-му півріччі 2018 року рейдовими бригадами здійснено більше 2500 рейдів, виявлено 54 випадки незаконних рубок дерев, обсяг незаконно заготовленої деревини становить 472 куб.м., розмір шкоди, заподіяної лісу, складає понад 3 мільйони гривень" - повідомляє перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. 
З порушників до бюджетів стягнуто трохи більше 61 тис. грн. заподіяної шкоди та 3,7 тис. грн. адміністративних штрафів. До правоохоронних органів спрямовано 37 справ щодо незаконних рубок дерев. Відкрито 16 кримінальних проваджень.
Всього з початку року державною лісовою охороною до адміністративної відповідальності притягнуто 77 порушників лісового законодавства та накладено 20,3 тис. адміністративних стягнень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up