Дев'ятикласник з Бердичева госпіталізований до реанімації після побиття агресивним ровесником

Дев'ятикласник з Бердичева госпіталізований до реанімації після побиття агресивним ровесником

У спричиненні 9-класнику з м. Бердичева тяжких тілесних ушкоджень, з якими він госпіталізований до реанімації, обґрунтовано підозрюється 14-річний підліток.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області. Поліція закликає громадян відповідально ставитись до обов’язків з виховання дітей, аби прояви підліткової агресії не призвели до трагедії.

20 березня до Бердичівського відділу поліції з лікарні надійшло повідомлення про госпіталізацію 15-річного жителя райцентру, учня 9-го класу місцевої загальноосвітньої школи, із тяжкою черепно-мозковою травмою, яка потягнула за собою серйозні наслідки для здоров’я дитини. 

– У ході першочергового з’ясування обставин отримання хлопцем травм ми поспілкувались з його батьками. Зі слів останніх, подія сталась напередодні увечері. Після прогулянки їх син зізнався, що впав і вдарився головою. Однак ці відомості були спростовані і характером ушкоджень, й іншими зібраними поліцією свідченнями і доказами, - розповіла начальник Бердичівського ВП ГУНП Ольга Зінченко.

Відео дня

Відтак було встановлено, що під час конфлікту між двома підлітками на вулиці, один з них кілька разів кулаком із затиснутим у ньому предметом ударив іншого в область голови. 

Поліцейські розшукали ймовірного винуватця, яким є 14-річний бердичівлянин. Про хлопця відомо, що він схильний до агресії і навчається у школі за екстернатною формою. Батьки хлопця офіційно розлучені, а в новій родині мами юнак виявився проблемним зайвим. Тож жінка фактично самоусунулась від його виховання. З матір’ю ювенальні інспектори поліції неодноразово проводили профілактичну роботу й двічі складали відносно неї адміністративні матеріали за ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. 

Відомості про описану вище подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Усі обставини та причини з’ясовуються. Слід зазначити, що це тяжкий злочин, кримінальна відповідальність за який настає з 14-річного віку, і передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Потерпілий юнак у тяжкому стані знаходиться у реанімаційному відділенні. 

Правоохоронці наполегливо закликають громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, відповідальніше ставитись до своїх батьківських обов’язків. Щоб підліткові особливості психологічного розвитку не обернулися трагедією, приділяйте більше часу та уваги власним дітям. Не забувайте нагадувати їм про правила безпечної поведінки, обговорюйте проблеми, які турбують підлітків, і допомагайте знаходити правильні шляхи їх вирішення. Психологи кажуть, що найкращий вихователь для дитини – це батьківська любов. 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up