Апеляцію щодо запобіжного заходу сину екснардепа, який збив 16-річного хлопця, вдруге перенесли з незрозумілих причин

Апеляцію щодо запобіжного заходу сину екснардепа, який збив 16-річного хлопця, вдруге перенесли з незрозумілих причин

Слухання справи в Житомирському апеляційному суді за скаргою Коростишівської окружної прокуратури щодо запобіжного заходу сину екснардепа, який 3 серпня 2023 року збив 16-річного хлопця, вдруге перенесли з незрозумілих причин.

Наступного разу слухання призначено на четвер, 17 серпня 2023 року. 

Скаргу подала Коростишівська окружна прокуратура на рішення Коростишівського районного суду, який обирав міру запобіжного заходу Роману Зайцю. Тоді суд вирішив, що застави в 214 тис. грн достатньо для сина екснардепа, якого звинувачують у скоєнні ДТП в стані алкогольного сп’яніння. 

Зі слів матері постраждалого, 16-річний Олексій Клименко зараз знаходиться у лікарні «Охматдит» в Києві. Йому ампутували ногу, і він досі не прийшов до свідомості. На сьогодні лікарі планують зробити дослідження за допомогою МРТ та також планується ще одна операція.

Відео дня

Нагадаємо, що за повідомленням Національної поліції в Житомирській області 3-го серпня близько 23:45 житель Коростишівської громади, керуючи «Volkswagen Passat СС», допустив наїзд на пішохода поблизу с. Мамрина. Унаслідок ДТП юнак отримав травми. Водій після скоєного залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, а хлопця - без допомоги.

6 серпня судом обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави 80 прожиткових мінімумів - 214 720 грн.

Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

Читайте також:

Хлопцю, який постраждав в ДТП за участю сина екснардепа, ампутували ногу.

Батьки постраждалого після ДТП хлопця вважають, що поліція намагається «закрити» справу.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up