Батьки постраждалого після ДТП хлопця вважають, що поліція намагається «закрити» справу

Батьки постраждалого після ДТП хлопця вважають, що поліція намагається «закрити» справу

У соціальній мережі Фейсбук з’явився допис, в якому батьки постраждалого хлопця звинувачують в ДТП Романа Зайця, батьком якого є колишній депутат Верховної Ради (партія СДПУ (о).

У дописі від користувача Фейсбуку під ніком Сергій Володимирович зазначено:

«Вчора, 3 серпня 2023 року, близько 23 години на ділянці Коростишів-Мамрин сталася ДТП, де був збитий наш син, 16-річний хлопець Клименко Олексій. За кермом автомобіля Volkswagen Passat у стані алкогольного сп’яніння перебував Заєць Роман, який навіть не помітив, що збив дитину, а навпаки, замітав сліди, знімав номера, і ховав свій автомобіль. Клименко Олексій в тяжкому стані був доставлений до Коростишівської лікарні та зараз перебуває у лікарні «Охматдит» в Києві. Винуватець ДТП Заєць Роман, батько якого колишній депутат Верховної Ради (партія СДПУ (о), втік з місця пригоди (фото автомобіля додається). Просимо місцеву владу та Національну поліцію сприяти затриманню і покаранню винуватця ДТП. Досить, що «мажорам» все сходить з рук. Прошу максимальний репост! Люди, не будьте байдужими, на місці цієї дитини може бути кожен з вас!».

Відео дня

Також в коментарях до допису зазначено:

«Приїхавши на місце ДТП, правоохоронці та медики близько години!!! не помічали дитину, яка лежала за декілька метрів від дороги в кущах (хоча на відбійнику була кров, біля дороги лежали кросівки). Друзі Романа Зайця все швидко розгрібали, ховали, за цей час встигли забрати і машину і самого водія, а дитину з кущів достати не встигли!  Він так і лежав там весь час, борючись за своє життя!».

На сайті Національної поліції в Житомирській області з’явилося

повідомлення про оголошення підозри водієві, який травмував у ДТП 17-річного пішохода:

«Нагадаємо, 3 серпня близько 23:45 житель Коростишівської громади, керуючи «Volkswagen Passat СС», допустив наїзд на пішохода поблизу с. Мамрина. Унаслідок ДТП юнак отримав травми. Водій після скоєного залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, а хлопця - без допомоги».

Нині юнак перебуває під наглядом лікарів. Його прооперували.

4 серпня поліцейські розшукали транспортний засіб на території одного з приватних місцевих підприємств та вилучили його.

Того ж дня слідчі затримали водія автомобіля, 40-річного жителя Коростишівської громади, у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

5 серпня йому повідомлено підозру за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

6 серпня судом обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави 80 прожиткових мінімумів - 214 720 грн.

Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Але батьки постраждалого хлопця вважають, що справу намагаються «прикрити» та виправдувати винуватця трагедії.

Так, батько хлопця 6 серпня 2023 року знову розмістив в соціальній мережі Фейсбук пост наступного змісту:

«Сьогодні відбулося перше засідання суду, обирали міру запобіжного заходу пану Зайцю. Його відпустять під заставу в 214 тис. грн (це сміх, а не гроші для нього, заплатить!) Звісно вони найняли адвокатів-акул, які будуть робити все, аби викрутився винуватий!

Звісно, Роман Заєць вже нічого не пам’ятає, йому закрутилось в голові на момент скоєння ДТП, хоча спочатку вину визнавав!

P.S. Дякую всім людям, які переживають і моляться разом з нами в такий не простий час. Альоша стабільно тяжкий, поки знаходиться в комі. Операцію на ногах зробили, ноги врятували (не вірте в плітки про ампутацію)».

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Віктор Грицюк

    Поліцейські є співучасники злочину.бо допомогали приховати злочин.Їх потрібно судити разом з тим горе водієм.
  • Інна Червінська

    Господи,допоможи дитині скоріш видужати,а винного покарати.
  • Anyuta Anya

    А де ще стаття про залишено в небезпеці???
  • Світлана Башинська

    Потрібно задіяти телебачення, зробити резонанс на всю Україну.Іначе нічого не буде.Корупція у нас , як процвітала , так процвітає далі.А дитині нехай Боженько допомагає і батькам терпіння дає

    Галя Паламарчук reply Світлана Башинська

    Світлана Башинська 100%правда.

keyboard_arrow_up