Хлопцю, який постраждав в ДТП за участю сина екснардепа, ампутували ногу

Хлопцю, який постраждав в ДТП за участю сина екснардепа, ампутували ногу

Хлопцю, який постраждав в ДТП за участю Романа Зайця, сина екснардепа від партія СДПУ(о), зробили ампутацію ноги.

По телефону мати постраждалого 16-річного Олексія Клименка повідомила, що в вівторок її сину у лікарні «Охматдит» в Києві було зроблено ампутацію ноги. За словами матері хлопця, його стан лікарі оцінюють як «стабільно важкий», він знаходиться в реанімації без свідомості. Батьки дуже сильно хвилюються, що справу намагаються «прикрити» та винуватець трагедії зможе уникнути покарання. За словами батьків хлопця, постраждалий лежав не в тому положенні, як би він відлетів від удару автівки. Вони стверджують, що хлопця навмисно перетягли подалі від дороги та намагалися приховати факт ДТП. Також зі слів батьків, автівку до завершення експертиз віддали власнику. На підтвердження власної думки, що справу «перекуплять», батьки наводять також факт, що Коростишівський районний суд Житомирської області обрав винуватцю трагедії запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у  80 прожиткових мінімумів (214 720 грн). Тобто фактично «кишенькові гроші» для сина екс-нардепа.

Наша редакція отримала коментар від речниці ГУ Нацполіції у Житомирській області Вікторії Дубовик.

Відео дня
v class="video-block">

Зокрема, Вікторія Дубовик зазначила, що факт дорожньо-транспортної пригоди ніхто не приховував. Коли сталася пригода біля півночі 3 серпня 2023 року, повз їхав екіпаж на інший виклик, але він побачив це ДТП і зупинився. Особи, які були присутні на місці події, запевнили поліцейських, що постраждалих немає і вони тільки допомагають з евакуацією автівки. Але поліцейські викликали іншій екіпаж, який також прибув на місце ДТП. На той час автівку вже завантажили на евакуатор. Особи, які перебували на місце події знов запевнили поліцейських, що жодних постраждалих немає, а вони тільки транспортують автівку. Поліцейські оглянули місце події, але нічого підозрілого не виявили. Тільки згодом поступило повідомлення з лікарні, що було доставлено постраждалого з місця ДТП. 

Були проведені обшуки у батьків підозрюваного, знайдено автівку на одному з приватних підприємств та призначено низку експертиз. 

У зв’язку з тим, що Коростишівська окружна прокуратура оскаржила рішення суду щодо запобіжного заходу, в апеляційному суді буде розглядатися відповідна апеляційна скарга.

Також в зв’язку з тим, що поліцейські, які перебували не місці події не виявили одразу постраждалого, проводиться відповідна перевірка. 

Нам вдалося з’ясувати, що на сайті Житомирського апеляційного суду було призначено на 9 серпня 2023 року розгляд справи за скаргою Коростишівської окружної прокуратури на запобіжний захід, де підозрюваним зазначено: Заєць Роман Володимирович. Але з невідомих нам причин розгляд справи перенесено на понеділок, 14 серпня 2023 року на 12:45.

У зв’язку з цим, можна зробити припущення, що мова йдеться про сина екс-нардепа Володимира Зайця.

Він був народним депутатом з 12.05.1998 р. по 14.05.2002 р. від Соціал-демократичної партії України (об`єднаної). Також брав участь у роботи Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної  Ради України, був призначений Першим заступником голови комітету.

З відкритих джерел можна також дізнатися, що до початку кар'єри в СДПУ(о) Володимир Заєць був вчителем та директором сільської школи в Коростишівському районі на Житомирщині. Обіймаючи посаду керівника об'єднаних соціал-демократів, двічі проходив до Верховної Ради за списком партії. Під час виборчої компанії 2004 представляв інтереси Віктора Януковича у шістдесят восьмому окрузі. В другому турі пан Янукович набрав в цьому окрузі двадцять вісім відсотків голосів, а при переголосуванні - 21% - найменше в Житомирській області. «Зоряний час» пана Зайця настає практично після поразки кандидата від влади, коли він представляє його інтереси у Верховному Суді. Володимир Заєць стає одним із найпомітніших «коментаторів» рішень та дій партії «лицарів червоної троянди».

За даними сайту 368.media, в 2022 році  екс-нардеп від партії СДПУ(о) Володимир Заєць, який є власником сумської компанії «Гуала Кложерс Україна», за допомогою судді «поховав» справу щодо вибуху на своєму підприємстві. Про це стало відомо із матеріалів кримінальної справи за ч.2 ст. 272 КК.

Нагадуємо, що на сайті Національної поліції в Житомирській області з’явилося повідомлення про оголошення підозри водієві, який травмував у ДТП 17-річного пішохода:

«3 серпня близько 23:45 житель Коростишівської громади, керуючи «Volkswagen Passat СС», допустив наїзд на пішохода поблизу с. Мамрина. Унаслідок ДТП юнак отримав травми. Водій після скоєного залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, а хлопця - без допомоги».

Нині юнак перебуває під наглядом лікарів. Його прооперували.

4 серпня поліцейські розшукали транспортний засіб на території одного з приватних місцевих підприємств та вилучили його.

Того ж дня слідчі затримали водія автомобіля, 40-річного жителя Коростишівської громади, у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. 

5 серпня йому повідомлено підозру за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

6 серпня судом обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави 80 прожиткових мінімумів - 214 720 грн.

Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України».

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (11)
  • Петрова Ходаківський

    Суку на березу
  • Анастасія Любченко

    На те і розраховано. Не вистачить в рідних ні часу, ні сил ні здоров'я довести все до логічного кінця. А головне бабла. Може хтось знає бо дай один приклад, коли суд покарав заслужено, когось з мажорного шобла?
  • Евгений Дихтяренко

    Б...лу ноги и ру відрізати, хай мучаеттся все життя
  • Люда Кемка Малашенко

    Господи милосердний, захисти незалишай дитину а нелюда який збив та покинув покарай своїм судом бо тут вже правди не має всі продалися за гроші .

keyboard_arrow_up